Israelul, prima ţară care trece din nou la starea de urgenţă. Guvernul a impus carantina la nivel naţional timp de trei săptămâni

Guvernul israelian a decis să impună carantină timp de trei săptămâni la nivel național, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este prima ţară care reintroduce restricţii atât de dure după creşterea dramatică a infectărilor.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 18:42
Israelul, prima ţară care trece din nou la starea de urgenţă. Guvernul a impus carantina la nivel naţional timp de trei săptămâni

Cabinetul Netanyahu a aprobat închiderea ţării şi revenirea la starea de urgenţă, începând de vineri, până pe 9 octombrie, potrivit TheGuardian.

Benjamin Netanyahu, premierul din Israel, a declarat că cetăţenii vor fi obligaţi să îşi limiteze mobilitatea la 500 de metri în jurul caselor. Şcolile şi magazinele vor fi închise. O relaxare a măsurilor de restricţie va fi implementată numai dacă numărul infectărilor scade. Aeroportul Ben Gurion va rămâne deschis, totuşi.

Decizia a fost luată după ce numărul infectărilor a crescut dramatic în ultimele săptămâni, iar premierul e criticat pentru modul în care a gesionat pandemia şi economia.

„Ştiu că aceşti paşi reprezintă un preţ mare pentru noi toţi. Aceasta nu e vacanţa cu care eram obişnuiţi. Cu siguranţă nu vom mai putea să facem sărbători cu familiile noastre extinse”, a declarat premierul.

În ultimele zile, israelienii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu, din cauza măsurilor exagerate de restricţie. În urmă cu câteva ore, un ministru ultraortodox și-a dat demisia din guvern în semn de protest față de noua carantină națională.

Israelul are un număr total de 153.759 de cazuri şi a ajuns la 3.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Bilanțul total al deceselor este de 1.108, potrivit worldometers.info.