Istoria se repetă? SUA a atacat Siria la exact 100 de ani de la intrarea în Primul Război Mondial

SUA a intrat în Primul Război Mondial pe data de 6 aprilie 1917, iar după fix 100 de ani preşedintele Donald Trump a ordonat prima acţiune militară de amploare împotriva regimului de la Damasc, condus de Bashar Al-Assad.

07 apr. 2017, 06:21
Istoria se repetă? SUA a atacat Siria la exact 100 de ani de la intrarea în Primul Război Mondial

Atacul cu rachete lansat de SUA în Siria alimentează teoriile consipraţiei, iar pe Twitter în topul căutărilor se află inclusiv hashtag-ul WWIII. Discuţiile despre un posibil Al Treilea Război Mondial vin în contextul în care pe 6 aprilie 2017, data lansării rachetelor către baza din Homs, s-au împlinit exact 100 de ani de la intrarea SUA în primul Război Mondial, americanii declarând atunci război Germaniei naziste.

Citeşte şi SUA, atac militar cu 50 de rachete în Siria la ordinul lui Donald Trump. Reacţie dură a Rusiei UPDATE

De această dată, atracul a fost declarat în contextul în care regimul sirian este acuzat de gazarea a cel puţin 100 de persoane, inclusiv 30 de copii, într-un atac cu arme chimice îndreptat împotriva civililor din prvincia Idlib.

Atacul de joi noapte s-a soldat cu cel puţin cinci morţi şi şapte răniţi, potrivit guvernatorului din Homs, provincia în care se află baza aerriană atacată cu rachete de SUA.