ISU a dat amenzi de peste 760.000 de lei în cluburile şi barurile cu nereguli din Capitală

Peste 100 de amenzi în valoare totală de 768.000 de lei şi 262 de avertismente au fost date de reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov pentru nereguli descoperite în cluburi, baruri, discoteci, săli de spectacole sau mall-uri.

RomaniaTV.net
13 nov. 2015, 13:48
ISU a dat amenzi de peste 760.000 de lei în cluburile şi barurile cu nereguli din Capitală

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a anunţat, vineri, că în ultima săptămână a făcut controale în 109 cluburi, baruri, discotece, săli de cinematograf şi spectacole şi mall-uri, unde pompierii au mers atât pe timpul zilei, cât şi noaptea.

În urma verificărilor au fost descoperite 390 de nereguli în ceea ce priveşte securitatea la incendiu şi au fost date 367 de sancţiuni, dintre care 105 amenzi în valoare totală de 768.000 de lei şi 262 de avertismente. Totodată, un club a fost amendat cu 30.000 de lei pentru nereguli grave şi s-a decis şi închiderea localului până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Printre neregulile constatate se numără neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare, neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului şi neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare.

Citeşte şi  ISU a închis unul dintre cele mai mari cluburi din Bucureşti