Italia a confirmat primul cazul de infectare cu varianta Omicron

Italia a confirmat primul caz de infectare cu varianta Omicron, în contextul în care tulpina africană a început să se răspândească în întreaga Europă.

27 nov. 2021, 22:25
Italia a confirmat primul cazul de infectare cu varianta Omicron

Italia a confirmat primul caz de infectare cu tulpina africană, Omicron. Varianta africană a fost depistată la un pacient care a venit din Mozambic, a precizat ISS într-un comunicat. Autoritățile au afirmat că pacientul şi membrii familiei sale se simt bine.

Certificatul verde nu va mai fi suficient în Italia. Ţara pregăteşte să introducă un Super Green Pass
Italia a înregistrat peste 133.000 de morţi de la începutul pandemiei, iar de mai multe zile peste 10.000 de persoane sunt depistate zilnic cu Covid (12.877 sâmbătă).

Germania a confirmat, sâmbătă, primele două cazuri de contaminare cu varianta Omicron a Covid-19, persoane care au sosit din Africa de Sud pe aeroportul din Munchen, au declarat autoritățile.

„Două cazuri suspecte ale noii variante a coronavirusului Omicron, clasată ca variantă îngrijorătoare de OMS, au fost confirmate în Bavaria”, a declarat într-un comunicat Ministerul Sănătăţii din acest land din sudul Germaniei, relatează news.ro.

Italia înăspreşte restricţiile pentru nevaccinaţi. De asemenea, durata certificatului verde va fi redusă de la un an la 9 luni

Potrivit măsurilor care vor intra în vigoare pe 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor putea să intre în cinematografe, restaurante şi la evenimente sportive, a anunţat guvernul premierului Mario Draghi, transmite Bloomberg.

Măsurile au fost luate în condiţiile în care majoritatea ţărilor europen sporesc restricţiile pentru a ţine sub control un nou val al epidemiei.

Acces limitat la certificatul verde COVID în Italia. Noi restricţii pentru nevaccinaţi, vaccinare obligatorie pentru anumiţi angajaţi

Noile reguli, anunţate după o şedinţă de cabinet, extind şi vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, la întreg personalul şcolilor, poliţişti şi militari, începând cu 15 decembrie.

Măsurile înăspresc cerinţele pentru Green Pass, un certificat care a permis accesul vaccinaţilor la diverse activităţi şi servicii de agrement, pentru a exclude persoanele care au un test negativ în ultimele 48 de ore, dar nu sunt vaccinate pentru Covid-19.

Cei mai mulţi dintre aceşti paşi erau aşteptaţi pe scară largă în urma comentariilor miniştrilor din ultimele zile, dar, într-o mişcare surprinzătoare, guvernul a decis să facă Green Pass-ul obligatoriu pentru utilizarea transportului public urban.

 


loading...
Partenerii noștri