Italia anunţă redeschiderea aeroporturilor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurilor Paola De Micheli a anunţat, miercuri, că toate aeroporturile din Italia se vor redeschide începând cu 3 iunie, relatează AFP. 

20 mai 2020, 18:08
Italia anunţă redeschiderea aeroporturilor

„Va fi posibilă redeschiderea tuturor aeroporturilor începând cu 3 iunie, când vor fi din nou permise transferurile interregionale şi internaţionale”, a explicat Paola De Micheli în faţa deputaţilor, în timp ce peninsula iese treptat din cele două luni de izolare impuse pentru a opri epidemia de coronavirus.

Numărul zilnic al morţilor din cauza covid-19 a rămas stabil miercuri în Italia – 161 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, după ce marţi s-au înregistrat 162, a anunţat Protecţia Civilă, relatează Reuters.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut la 32.330 de la începutul epidemiei în Italia, a treia cea mai îndoliată ţară în lume, după Statele Unite şi Marea Britanie.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 227.364 şi a devenit al şaselea în lume, după cele din Statele Unite, Rusia, Spania, Marea Britanie şi Brazilia.

Numărul pacienţilor la terapie intensivă a continuat să scadă – miercuri se înregistrau 676 de bolnavi la terapie intensivă (716 marţi).

Directorul Spitalului Spallanzani din Roma Francesco Vaia a declarat că majoritatea celor 100-200 de oameni care mor zilnic în Italia sunt foarte în vârstă şi mor acasă – şi nu la spital.

Citeşte şi OMS anunţă un vârf al pandemiei de coronavirus în întreaga lune. În ultimele 24 de ore au fost raportate 106.000 de cazuri


loading...