Italia înăspreşte restricţiile pentru nevaccinaţi. De asemenea, durata certificatului verde va fi redusă de la un an la 9 luni

Italia a înăsprit miercuri restricţiile impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19, limitându-le accesul la o serie de servicii şi făcând vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de lucrători în sectorul public.

24 nov. 2021, 23:49
Italia înăspreşte restricţiile pentru nevaccinaţi. De asemenea, durata certificatului verde va fi redusă de la un an la 9 luni

Potrivit măsurilor care vor intra în vigoare pe 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor putea să intre în cinematografe, restaurante şi la evenimente sportive, a anunţat guvernul premierului Mario Draghi, transmite Bloomberg.

Măsurile au fost luate în condiţiile în care majoritatea ţărilor europen sporesc restricţiile pentru a ţine sub control un nou val al epidemiei.

Noile reguli, anunţate după o şedinţă de cabinet, extind şi vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, la întreg personalul şcolilor, poliţişti şi militari, începând cu 15 decembrie.

Măsurile înăspresc cerinţele pentru Green Pass, un certificat care a permis accesul vaccinaţilor la diverse activităţi şi servicii de agrement, pentru a exclude persoanele care au un test negativ în ultimele 48 de ore, dar nu sunt vaccinate pentru Covid-19.

Cei mai mulţi dintre aceşti paşi erau aşteptaţi pe scară largă în urma comentariilor miniştrilor din ultimele zile, dar, într-o mişcare surprinzătoare, guvernul a decis să facă Green Pass-ul obligatoriu pentru utilizarea transportului public urban.

Citeşte şi Certificatul verde nu va mai fi suficient în Italia. Ţara pregăteşte să introducă un Super Green Pass

Acest lucru va fi dificil de aplicat, având în vedere aglomeraţia din autobuze şi metrouri la orele de vârf.

Pentru accesul la transportul public, Green Pass-ul va fi disponibil pentru cei cu test negativ, nu doar pentru cei vaccinaţi, a spus guvernul.

Durata Green Pass va fi redusă de la un an la nouă luni, se arată în comunicatul guvernului.

Numărul de infecţii zilnice în Italia se ridică la aproximativ 10.000 în prezent, cu aproximativ 80 de decese pe zi. Aceasta se compară cu aproximativ 20.000 de cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost raportate sute de decese în fiecare zi.

Citeşte şi Căsătorie pe patul de spital. Doi români s-au cununat în salonul unde femeia este internată, în Italia, povestea lor i-a emoţionat şi pe medici