Italia îi aşteaptă pe turiştii străini, după 15 mai. Premierul a anunţat că va elimina carantina pentru cei vaccinaţi sau cu test PCR negativ

Guvernul Mario Draghi intenţionează să elimine obligativitatea carantinei la intrarea în Italia în scop turistic după 15 mai, în cazul cetăţenilor din Uniunea Europeană vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau cu rezultate negative la teste.

05 mai 2021, 19:01
Italia îi aşteaptă pe turiştii străini, după 15 mai. Premierul a anunţat că va elimina carantina pentru cei vaccinaţi sau cu test PCR negativ

Premierul italian Mario Draghi îndeamnă turiştii străini să-şi rezerve vacanţa de vară în Italia şi anunţă că Roma este pe cale să implementeze certificate de deplasare începând de la jumătatea lui mai, mai devreme decât o mare parte a Uniunii Europene.

Mario Draghi a apreciat, în urma unei reuniuni a miniştrilor Tursmului din statele membre G20, că este important să se aplice măsuri clare şi simple care să le permită turiştilor să călătorească din nou liber după pandemia Covid-19.

El a anunţat că certificatul sanitar UE urmează să fie implementat până la mijlocul lui iunie, în vederea unei facilitări a circulaţiei persoanelor vaccinate împotriva covid-19 în Uniune.

Citeşte şi Italia duce vaccinarea în biserici şi muzee. Campanie agresivă de imunizare, în toată peninsula

Însă el a subliniat că Italia, în care turismul reprezintă aproximativ 13% din PIB, urmează să dispună de la jumătatea lui mai de un certificat ”verde”.

”Să nu aşteptăm până la jumătatea lui iunie paşaportul european”, a îndemnat Draghi, preluat de presa internaţională.

La jumătatea lui mai, turiştii vor putea obţine certificatul italian (…), deci a venit momentul să vă rezervaţi vacanţa în Italia”, a mai îndemnat el. Circulaţia între regiunile italiene au fost restricţionate anul acesta, în lupta în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

În urma unei scăderi a numărului îmbolnăvirilor zilnice de covid-19, Guvernul italian speră să atragă noi vizitatori pe timpul verii.

Italia deţine anul acesta preşedinţia G20 şi a prezidat marţi o reuniune a miniştrilor Turismului în care s-au dfiscutat mijloace de relansare a acestui sector, devastat de covid-19.

Miniştrii Turismului din statele membre G20 apreciază, într-un comunicat, că o ”reluare a călătoriilor şi turismului este esenţială în vederea unei restabiliri a economiei”.

Criza sanitară cauzată de covid-19 reprezintă o o ocazie de ”regândire a turismului”, mai ales din punct de vedere al apărării mediului, consideră ei.

Citeşte şi Corespondentul România Tv în Italia, victima unui atac mafiot: Am vorbit despre o persoană din România la televizor şi cineva mi-a dat foc la maşină