Italia, lovită de un nou cutremur devastator. Sute de mii de români, îngroziţi: „Am crezut că blocul se va dărâma”

Un cutremur puternic s-a produs, duminică dimineaţă, în centrul Italiei, a anunţat Institutul american USGS, citat de Reuters. Seismologii italieni au revizuit magnitudinea seismului la 6,1 de la 6,5, după ce iniţial USGS anunţase o magnitudine de 7,1. În zonele unde s-a resimţit cutremurul locuiesc sute de mii de români.

RomaniaTV.net
30 oct. 2016, 08:08
Italia, lovită de un nou cutremur devastator. Sute de mii de români, îngroziţi: „Am crezut că blocul se va dărâma”

Un cutremur cu magnitudinea de moment 7,1 s-a produs în centrul Italiei, a anunţat Institutul american USGS. În mai multe zone afectate pământul s-a crăpat şi mai multe clădiri s-ar fi dărâmat, potrivit primelor informaţii. Magnitudinea seismului a fost revizuită iniţial la 6,1, iar apoi la 6,5. Sute de mii de români locuiesc în zonele unde s-a resimţit seismul, al cărui epicentru a fost localizat la Ascoli, la 132 de kilometri de Roma şi la 102 kilometri adâncime.

Dezastrul s-a produs la 7 şi 40 de minute ora locală şi a fost resimţit în toată peninsula, dar şi la Roma, unde lumea a ieşit în stradă de frica unor noi replici. În zona afectată trăiesc câteva sute de mii de români.

„Locuiesc la etajul 7. Când a început cutremurul am crezut că blocul se va dărâma. Toată lumea este în stradă. Nu a picat nimic, dar ştiu că metroul este suspendat. Acum încercam sa luam legatura unii cu altii”, a povestit Maria, o româncă stabilită la Roma.

Ministerul Român al Afacerilor Externe a luat deja legătura cu ambasada şi consulatele din Italia, pentru a veni în ajutorul românilor care au nevoie de ajutor. Momentan, autorităţile italiene strâng informaţii despre dezastru, situaţia este critică în zona epicentrului, unde sunt localităţi întregi distruse.

Vezi: CUTREMUR ÎN ITALIA. Mesajul MAE pentru românii din Italia afectaţi de seismul de duminică

Seria cutremurrelor devastatoare din Italia, în acest an, a început pe 24 august, când un seism de 6,1 produs tot în centrul Italiei a ucis peste 300 de oameni, inclusiv 11 români.

Zilele trecute, un alt cutremur de 5,6 a lovit aceeaşi regiuni, provocând pagube majore, dar fără victime. Asta, pentru că seismul de 5,9 a fost precedat de un altul, mai mic, care a scos deja locuitorii în stradă şi a împiedicat o tragedie similară celei din august.