Italia pregăteşte noi restricţii dure anti-COVID: Armată pe străzi, mască obligatorie şi în aer liber, program scurt pentru restaurante

Coronavirusul face tot mai multe victime în Italia şi pe fondul creşterii alarmante al numărului de îmbolnăviri, Guvernul Conte pregăteşte noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Potrivit ordonanţei cu măsuri anti-COVID citate de La Stampa, armata va fi scoasă din nou pe străzi, se limitează numărul de persoane care pot participa la petreceri. De asemenea, localurile se vor închide în jurul orei 22.00. Autorităţile italiene ar vrea ca măsurile să intre în vigoare din 7 octombrie. 

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 12:41
Italia pregăteşte noi restricţii dure anti-COVID: Armată pe străzi, mască obligatorie şi în aer liber, program scurt pentru restaurante

Masca ar putea deveni obligatorie şi în aer liber în Italia. Locurile frecventate de multe persoane vor fi intens monitorizate, dar nu numai de poliție, ci și de Armată. 

În multe zone, măsura este deja obligatorie, iar dacă ordonanţa intră în vigoare, măsura va deveni naţională. 

Ordonanţa pregătita de Guvernul Conte prevede, potrivit sursei citate, şi că localurile se vor închide mai devreme, la ora 22.00 sau 23.00, pentru a reduce cât mai mult posibil răspândirea virusului. Discotecile rămân închise.

Petrecerile şi ceremoniile private vor avea număr limitat de participanţi. 

Evenimentele sportive organizate pe stadioane, precum meciurile din Seria A, vor putea beneficia de maximum 1.000 de spectatori, în timp ce la alte evenimente sportive mai mici se acceptă o prezență maximă de 200 de persoane.