ITALIA-ROMÂNIA. Gazdele interzic un banner special, în memoria victimelor de la Colectiv

ITALIA-ROMANIA. Din cauza codului roşu de siguranţă instituit de Ministerul de Interne italian, FRF nu poate afişa diseară un banner în memoria victimelor de la Colectiv.

17 nov. 2015, 12:59
ITALIA-ROMÂNIA. Gazdele interzic un banner special, în memoria victimelor de la Colectiv

Oficialii FRF pregătiseră un banner în formă de tricou al naţionalei pe care erau scrise mesajul „Corupţia ucide viitorul” şi numele celor 56 de morţi în urma tragediei din 30 octombrie. Tricoul urma să fie desfăşurat în sectorul rezervat fanilor români, cu scurt timp înainte de începerea meciului.

Citeşte şi Meciul Belgia-Spania a fost anulat, din cauza riscului de terorism. Nivelul de alertă, ridicat cu un grad

Potrivit prosport.ro, la şedinţa tehnică, oficialii federaţiei au aflat că iniţiativa lor trebuie anulată. FRF trimisese o solicitare – însoţită de certificatul de calitate pentru banner – federaţiei italiene care, la rândul ei, o înaintase ministerul de Interne.

Citeşte şi Bilanţul morţilor din clubul Colectiv a crescut la 56. O fată de 18 ani a pierdut lupta cu moartea

Răspunsul a venit în această dimineaţă: „În lumina atentatelor de la Paris, am decretat toleranţă zero faţă de orice manifestare care poate pune în pericol siguranţa cetăţenilor aflaţi pe teritoriul Italiei”. Bannerul nu va apărea diseară, deşi oficialii FRF au cerut în ultimă instanţă ca tricoul să fie desfăşurat în zona-tampon, în care nu stau spectatorii.