Italia testează profesorii înainte de începerea şcolii. 13.000 de angajaţi în învăţământ au fost depistaţi pozitiv

Jumătate dintre angajaţii din învăţământul italian au fost deja testaţi, la recomandarea Ministerului Sănătăţii, înainte de începerea anului şcolar, care va avea loc tot pe 14 septembrie, ca şi în România.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 19:13
Italia testează profesorii înainte de începerea şcolii. 13.000 de angajaţi în învăţământ au fost depistaţi pozitiv

Dintre cele 500.000 de teste efectuate pentru depistarea anticorpilor de coronavirus, 2,6% au avut rezultate pozitive, înainte de a fi primite rezultatele din Regiunea Lazio, informeaza Stiripesurse.

Testarea personalului din învăţământ a fost recomandată de Ministerul Sănătăţii înainte de începerea şcolii. La nivel regional, campaniile de sensibilizare au reuşit să convingă peste jumătate din angajaţi din rândul profesorilor şi a personalului auxiliar.

Din datele naţionale comunicate de Comisarul pentru gestionarea Stării de Urgenţă, Domenico Arcuri, şi citat de televiziunea Rai1.

Persoanele care au dezvoltat anticorpii de coronavirus au fost izolate la domiciliu în aşteptarea testului molecular care va decide dacă mai au infecţia în curs.

Şcoala va începe în Italia în aceeaşi zi cu România, pe 14 septembrie 2020, după ce unităţile de învătământ au fost închise timp de mai multe luni, începând din aprilie când în peninsula Italică a izbucnit cel mai mare focar de coronavirus din Europa.

Citeşte şi: Marea Britanie şi Spania, număr record de infectări cu Covid-19