Italian condamnat pentru maltratare, după ce și-a obligat soția să facă duș o dată pe săptămână și să consume cât mai puțină hârtie igienică

Un italian obsedat de ideea de a economisi cât mai mulți bani a fost condamnat după ce i-a impus un stil de viață limitat soției sale.

22 feb. 2023, 21:41
Italian condamnat pentru maltratare, după ce și-a obligat soția să facă duș o dată pe săptămână și să consume cât mai puțină hârtie igienică
Un italian a fost condamnat pentru opresiune

Un italian din Bologna a fost condamnat după ce, din obsesia de a avea cât mai mulți bani, și-a terorizat soția, lăsând-o să facă duș o singură dată pe săptămână și să folosească cât mai puțină hârtie igienică. Potrivit Curții de Casație, un astfel comportament constituie infracțiune, femeia suferind acum de o tulburare de stres post-traumatică, potrivit Il Messaggero.

Femeia tolera acest comportament încă de la începutul relației, iar pe parcurs lucrurile au devenit mai rele, devenid insuportabil. Bărbatul decidea când și unde merge soția la cumpărături, aceasta fiind obligată să aleagă doar magazinele cu prețuri reduse. Nu avea voie să cumpere produse de marcă, doar pe cele „la ofertă, atât pentru casă, cât și în ce privește îmbrăcămintea”, potrivit rechizitoriului.

Citește și: O menajeră româncă s-a răzbunat pe șeful italian, după ce a concediat-o. Bărbatul și-a făcut dreptate în instanță

Costrângerile au început să vizeze și „viața intimă și personală, cea de îngrijire a persoanei sale”. Aceasta a povestiti cum era nevoită să foloseasxă doar două bucăți de hârtie igienică și să facă duș o singură dată pe săptămână. Apa cu care făcea baie sau cu care se spăla pe față dimineața trebuia să o recupereze într-un lighean, pentru a o folosi ulterior la toaletă.

În casa acestora exista și obligația de se folosi o singură farfurie la masă și un singur tacâm pentr a nu consuma foarte multă apă. Soțul a acuzat-o că a încălcat aceste reguli în repetate rânduri și a început să o numească „Rispitoarea”.

Soția italianului a povestit și un episod în care a aruncat un șervețek de hârtie la gunoi, iar soțul ei i-a spus: „De ce-l arunci? Ăsta mai poate fi folosit! Uite, se poate tăia în zece bucăți și refolosi”.

Citește și: Client obligat să achite bacşiş de 15% la un local din Centrul Vechi. Prima reacţie a patronului italian

„Comportamente însoțite de metode de control deosebit de chinuitoare, atât de mult încât femeia era nevoită să arunce chitanțele și bonurile, să ascundă cumpărăturile sau să lase unele lucruri acasă la părinți și să le ceară prietenilor să spună că i le-au dăruit ei”, au spus judecătorii.

Judecătorii au subliniat că este legitim ca un cuplu să stabilească „un stil de viață bazat pe economii”, dar nu poate fi impus. „Incontestabil acest stil de viață trebuie împărtășit de ambii parteneri și nu poate fi impus, mai ales în ceea ce privește nevoile primare și cotidiene ale vieții și îngrijirii personale”.

Rudele soției au depus mărturie în cadrul procesului și au descris insultele, hărțuirea și contriolul obsesiv al bărbatului, lucruri care au făcut-o pe femeie să fie anxioasă și izolată.