Italiancă arestată pentru că nu purta mască: „Lăsaţi-mă! Mă sufocă” VIDEO

O femeie din peninsulă a fost arestată pentru că a refuzat să poarte masca de protecţie în spaţiul public. Italia se confruntă cu o nouă creștere accelerată a cazurilor de COVID-19, iar autorităţile au impus noi măsuri de restricţie.

28 oct. 2020, 08:03

Femeia a vrut să intre într-un pasaj comercial din centrul Florenţei fără să poarte mască de protecţie. Carabinierii i-au cerut în repetate rânduri să-şi acopere gura şi nasul, însă femeia a refuzat.

„Lăsați-mă! Mă doare! Sunt femeie. Lăsați-mă! Mă sufocă! Mă sufocă! Lasă-mi câinele! Dați-i drumul!”, se aude pe filmarea publicată de cotidianul italian, Il Giornale.

Mai multe persoane care se aflau în apropiere au încercat să o ajute pe femeie: „Lăsați-o, rușine!”

În cele din urmă a fost urcată în mașina carabinierilor și a ajuns în arestul poliției.

Nou record de infectări cu coronavirus în Italia, aproape 22.000. Numărul zilnic al deceselor a revenit la cifrele din luna mai

Reamintim că Italia a raportat marţi 21.994 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la debutul epidemiei în această ţară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul deceselor asociate COVID-19 şi consemnate în ultimele 24 de ore a fost de 221. Este prima dată după mijlocul lunii mai când bilanţul zilnic al deceselor trece de 200. Luni fuseseră raportate 141 de decese.

Noile măsuri luate de autorităţi pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus au dus la proteste de stradă în Torino și Milano. Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale gloatelor furioase, care au aruncat cu petarde și alte astfel de obiecte incandescente și au atacat și jefuit magazine.

Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Citeşte şi Emilian Imbri, după recordul de decese: Gândiţi-vă că în Italia a murit o generatie


loading...