Italienii sunt resemnaţi: Spania ne bate în 7 meciuri din 10

Mijlocaşul italian Daniele De Rossi spune că dacă Spania şi Italia s-ar mai întâlni de zece ori, ibericii ar câştiga şapte întâlniri.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 12:54
Italienii sunt resemnaţi: Spania ne bate în 7 meciuri din 10

Toţi italienii, de la selecţioner până jucători, recunosc superioritatea Spaniei în finala Euro 2012. Mijlocaşul Romei merge chiar mai departe şi spune că trupa lui Del Bosque este atât de puternică, încât sunt şanse minime ca învingătoarea să fie alta decât cea de duminică seara.

Dacă am mai juca zece meciuri, Spania ar câştiga şapte. În acest meci am fost în cea mai mare dificultate, nu am fost deloc conectaţi la joc. S-a văzut că Spania e mai puternică, iar meciul s-a terminat în minutul 60 după accidentarea lui Thiago Motta. Felicitări Spaniei, dar şi nouă pentru că am creat ceva nou. Nu am avut ce face, ei au meritat să câştige.

Diferenţa s-a făcut la condiţia fizică. Sunt mândru de ce am făcut la acest turneu final şi că fac parte din acest grup care a reaprins pasiunea italienilor. După scandalul meciurilor trucate din ţară, am reuşit să readucem emoţia suporterilor. În finală nu ai nicio şansă în faţa celei mai bune echipe din lume dacă nu eşti la capacitate maximă”, a spus De Rossi, citat de Corriere dello Sport.

La rândul său, mijlocaşul Riccardo Montolivo consideră că ultima jumătate de oră a finalei a fost deprimantă: „Este greu de digerat, suntem trişti. Am încercat să jucăm, dar în această finală nu am putut mai mult. Meciul s-a terminat când Thiago Motta a ieşit accidentat. Ultima jumătate de oră a fost deprimantă. Dar am făcut un Euro bun şi le-am permis italienilor să viseze din nou. Din păcate, visul s-a terminat foarte rău„.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminică, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

Din minutul 62, Italia a avut un jucător mai puţin în teren, după ce Thiago Motta s-a accidentat şi nu a putut fi înlocuit, deoarece selecţionerul Cesare Prandelli făcuse toate cele trei schimbări.