Îți lasă gura apă! Rețetă de salată de ardei copți, cel mai bun preparat de vară

Salata de ardei copt este un preparat perfect și extrem de delicios, mai ales vara. Poate fi servită cu friptură, cartofi ori o iahnie de fasole. Această rețetă poate fi regăsită în cartea lui Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, apărută la Editura Paideia.

05 iul. 2022, 23:28
Îți lasă gura apă! Rețetă de salată de ardei copți, cel mai bun preparat de vară

Iată reţeta delicioasă de vară recomandată tuturor celor care vor să aibă gustul bun al acestei legume, aşa cum a lăsat-o Radu Anton Roman:

Rețetă de salată de ardei copți, cel mai bun preparat de vară. Ingediente

2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin

2 linguri ulei

1 linguriţă sare

1 praf cimbru

1 căpăţână usturoi (cui nu-i place să nu pună!).

Citește și: Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova. Sunt mai buni decât cei cu carne

Rețetă de salată de ardei copți, cel mai bun preparat de vară. Mod de preparare

„Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor la foc iute sau pe un grătar, deasupra flăcării, să se pârlească pe din afară, dar să-şi păstreze carnea pe dinăuntru. Se pun ardeii într-o cratiţă mare, se presară cu puţină sare şi se acoperă pentru circa un ceas. Se curăţă de pieliţă, cu răbdare şi un vârf de cuţit. Evitaţi apa, care le spală şi gustul!

Ardeii se tratează grijuliu şi se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine. Se pune praful de cimbru peste ei. Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei. Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată. Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă părţile.“, se precizează în cartea de bucătărie a lui Roman.

Cine a fost Radu Anton Roman

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, jurnalist, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

Citește și: Rețetă de post de ardei umpluți. Cum să pregătești cei mai buni ardei ca la Mânăstirea Prislop

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia, scrie adevarul.ro.

 

 

 


loading...