Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova. Sunt mai buni decât cei cu carne

Ardeii umpluţi de post sunt printre mâncărurile preferate de români în această perioadă. Vă prezentăm o reţetă simplă, însă cu un gust deosebit. Aşa prepară măicuţele din zona Moldovei ardeii umpluţi de post.

15 mart. 2022, 10:23
Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova. Sunt mai buni decât cei cu carne

Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova. Este o reţetă destul de simplă, însă ardeii au un gust extraordinar.

Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova

Pentru prepararea ardeilor, măicuţele din zona Moldova folosesc următoarele ingrediente: şapte ardei graşi, doi morcovi, două cepe, 150 grame de orez, trei roşii, boia de ardei dulce, sare şi piper, 50 ml ulei, 1 lingură de făină și pătrunjel.

Mod de preparare

Citeşte şi Reţetă sarmale de post. Ingredientul secret care le face delicioase

Se spală bine ardeii, după care se taie în căpăt şi se curăţă de seminte. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru „căpăcel“. Următorul pas este cuăţarea legumelor. Tocăm mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se rade.

Se pune ulei la încins într-o tigaie, după care se adaugă legumele şi se pune capacul. După câteva minute, se adaugă şi orezul şi pulpa de la roşii. Se mai lasă câteva minute pe foc, până când amestecul de legume capătă o consistenţă numai bună de umplut ardeii. La final, înainte să oprim focul, adăgăm sare şi piper după gust.

Umplem ardeii cu compoziţia preparată şi îi aşezăm într-o cratiţă suficient de înaltă. Adăugăm apa caldă peste ei şi câteva felii de roşii şi îi lăsăm să fiarbă la foc mic. În momentul în care ardeii sunt aproape fierţi, măicuţele din zona Moldovei dizolvă o lingură de făină în apă şi adaugă în sos.

La final, tocaţi mărunt pătrunjelul şi puneţi-l peste ardei. Vor căpăta un gust aparte. Ardeii îi puteţi servi calzi, împreună cu sos și pâine caldă.

Asta este tot, Poftă Bună!

Citeşte şi Postul Paştelui 2022. Reţetă fabuloasă de ciorbă de perişoare din ciuperci! Gospodinele trebuie să o încerce imediat