Îţi place scorţişoara? Vezi de ce nu e bine să exagerezi când o foloseşti

Si in cazul consumului de scortisoara, de altfel un condiment extrem de sanatos, cuvantul cheie este moderatia.

06 dec. 2017, 11:49
Îţi place scorţişoara? Vezi de ce nu e bine să exagerezi când o foloseşti

Scortisoara este extrem de populara la nivel mondial si multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare pe care le are asupra sanatatii, inclusic reducerea riscului de diabet, cancer si boli ale inimii.

Exista doua tipuri cunoscute de scortisoara:

  • Cassia, denumita scortisoara obisnuita, este cea mai folosita;
  • Ceylon, denumita si „scortisoara autentica”, are o aroma mai dulce si este mai deschisa la culoare decat scortisoara Cassia.

Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, scortisoara Cassia. Iar un consum ridicat din acest sortiment poate cauza probleme de sanatate din cauza cantitatii ridicate de cumarina, o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este ingerata in cantitati mari. Iata efectele secundare ale unui consum exagerat de scortisoara Cassia.

Raneste ficatul

Scortisoara obisnuita contine in jur de 5mg de cumarina per 2 linguri (2g) de produs, in vreme ce varianta Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina.

Limita zilnica maxima recomandata este de (0.1 mg/kg) in functie de greutatea corporala, sau 5mg pe zi in cazul unei persoane de 50kg. Mai exact, 1 lingura, 1 ½ jumate de scortisoara Cassia pe zi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.