ITP-ul nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă pentru COVID-19. Ce trebuie să bifezi în declaraţie dacă mergi la RAR

Valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă pentru coronavirus. Registrul Auto Român informează că verificarea ITP trebuie efectuată chiar și în această perioadă și menționează că acest demers se încadrează în rândul deplasărilor prevăzute de declarația pe proprie răspundere. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 12:58
ITP-ul nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă pentru COVID-19. Ce trebuie să bifezi în declaraţie dacă mergi la RAR

Registrul Auto Român informează, pe Facebook, că „Am scurtat timpii de așteptare pentru eliberarea actelor, iar toate reprezentanțele RAR din România funcționează după programul normal”.

Reprezentanţii RAR precizează că „potrivit recomandărilor reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne și ale Grupului de Comunicare Strategică, în vederea deplasării către reprezentanțele RAR sau către stațiile ITP autorizate, puteți bifa în declarația pe propria răspundere punctul 2, respectiv „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”.

Conducerea RAR anunţă, de asemenea, că „pentru al doilea week-end consecutiv, toate reprezențantele Registrului Auto Român din țară au fost dezinfectate și igienizate „ca la carte”, iar toate măsurile de protecție pentru angajați și clienți sunt respectate ad litteram.

Ne protejăm pe noi și vă protejăm pe dumneavoastră, stimați clienți, pentru ca totul să fie bine! Am limitat interacțiunea dumneavoastră cu angajații, iar prestațiile pot fi achitate cu cardul fără nicio dificultate”. 

„ITP rămâne un demers responsabil și obligatoriu pentru întregul angrenaj al siguranței în trafic”, susţin reprezentanţii RAR.