Iubitul tău este gelos? Află cum îi poţi câştiga încrederea

Trebuie să te aperi pentru tot ceea ce faci şi nu are încredere în tine nici când te duci până la magazin? Un astfel de comportament îl poate demoraliza chiar şi pe cel mai devotat partener. Gelozia distruge, în cele din urmă, orice relaţie, de aceea este bine să ai o discuţie cu partenerul tău, acum.

RomaniaTV.net
15 nov. 2013, 15:09
Iubitul tău este gelos? Află cum îi poţi câştiga încrederea

Vorbeste deschis

In primul rand, explica-i ca este problema lui. Ai vrea sa il ajuti, dar in cele din urma de el depinde rezolvarea acestei probleme. Gelozia este ca un obicei prost, nu poti face pe cineva sa renunte la ea daca nu isi doreste s-o faca. Trebuie sa fie pregatit sa se descurce cu aceste probleme singur sau sa apeleze la ajutorul unui profesionist.

Citeşte şi Experţii în relaţii demontează regulile convenţionale în cuplu

Stabileste o limita de timp. „O sa mai tolerez asta o perioada, dar ceva trebuie sa se schimbe. Ai timp pana…”. Daca aveti o relatie serioasa, 6 luni ar fi suficient. Daca nimic nu se schimba pana atunci sau inca refuza sa apeleze la un consilier, este cazul sa te gandesti sa renunti la relatie. Spune-i ca stabilesti acest termen limita pentru a sti ca o sa mai suporti situatia doar o perioada de timp.

Citeşte şi HOROSCOP: Greşelile care te fac să suferi din dragoste, în funcţie de zodia ta

Nu-i mai tolera crizele de gelozie

Nu-i mai tolera crizele de gelozie, pentru ca nu faci altceva decat sa intaresti un comportament gresit. Daca de fiecare data cand exista o tensiune intre voi sau el te acuza de ceva, tu imediat te apuci sa te justifici si sa-i spui ca nu este adevarat, ca il iubesti etc, de fapt recompensezi comportamentul gresit. Daca apare o situatie tensionata si tu ii spui cat de minunat este, cat de mult il iubesti si ca nu o sa-l parasesti niciodata, bine-nteles ca nimic nu o sa se schimbe. Cel mai important este sa nu te scuzi cu nimic, daca tu nu gresesti, si sa-i spui clar care este problema.

Citeşte şi HOROSCOP: Cum îţi înlături rivalele în dragoste, în funcţie de zodia ta

In schimb, trateaza-l ca pe un copil de 2 ani. De fiecare data cand mai are o criza de gelozie aplica o „pedeapsa”: nu te lasa trasa la raspundere, du-te la culcare mai devreme sau pur si simplu pleaca pana se calmeaza. Cu alte cuvinte, lasa-l in pace pana isi mai vine in fire si poate gandi mai rational. Poarta o discutie cu el, dupa ce s-au calmat spiritele.

Citeşte alte recomandări pentru a-ţi vinde iubitul de gelozie pe Ele.ro.