Iulia Navalnaia îl acuză pe Vladimir Putin că l-a ”ucis” pe Alexei Navalnîi și anunță că ea va prelua activitățile opozantului. ”Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei. A omorât jumătate din sufletul meu, cu cealaltă jumătate voi lupta”

Iulia Navalnaia, văduva regretatului Alexei Navalnîi, îl acuză pe Vladimir Putin de faptul că ”l-a ucis” pe soțul ei și pe tatăl copiilor ei. Într-un videoclip postat pe canalul de Youtube al politicianului, rusoaica anunță că îi va lua locul soțului ei și că îi continuă activitatea cu mândrie și putere.

20 feb. 2024, 09:28
Iulia Navalnaia îl acuză pe Vladimir Putin că l-a ”ucis” pe Alexei Navalnîi și anunță că ea va prelua activitățile opozantului. ”Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei. A omorât jumătate din sufletul meu, cu cealaltă jumătate voi lupta”

Iulia Navalnaia, văduva regretatului Alexei Navalnîi, îl acuză pe Vladimir Putin de faptul că ”l-a ucis” pe soțul ei și pe tatăl copiilor ei. În interviul acordat, Iulia Navalnaia anunță că îi va lua locul soțului ei și că îi continuă activitatea cu mândrie și putere.

Citește și Trupul lui Alexei Navalnîi, păzit de poliție. Medicii nu pot face autopsia și nici nu îl pot preda familiei

La doar câteva zile de la anunțul care a frânt inimile a jumătate dintre cetățenii rușilor ce se agățaseră de speranța numită ”Navalnîi”, soția acestuia a transmis un mesaj pentru cei ce l-au ucis pe Alexei Navalnîi.

Văduva lui Alexei a publicat pe canalul de Youtube al politicianului un videoclip care a stârnit mii de reacții.

În mesaj, Iulia Navalnaia spune cert că Putin este cel ce l-a ucis pe tatăl copiilor ei, pe cel mai luptător dintre luptători, pe cel ce ar fi trebuit să salveze Rusia.

De asemenea, rusoaica a spus că îi va demasca pe cei ce l-au ucis pe Alexei Navalnîi.

”Putin l-a luat pe Navalnîi de lângă voi”

Soția acestuia a povestit, cu lacrimi în ochi, despre toate sacrificiile făcute din postura sa pentru a-l ajuta pe soțul ei să câștige lupta împotriva unui sistem bolnav.

„Acum trei zile, Vladimir Putin l-a ucis pe soțul meu, Alexei Navalnîi. Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei, Putin mi-a luat cel mai prețios lucru pe care îl aveam, cea mai apropiată și iubită persoană. Și tot Putin l-a luat pe Navalnîi de lângă voi.

În toți acești ani am fost alături de Alexei. Alegeri, mitinguri, arest la domiciliu, percheziții, rețineri, închisori, otrăviri, din nou mitinguri, arestări și din nou închisoare. Iată ultima noastră întâlnire cu el la mijlocul lunii februarie 2022, ultima noastră fotografie. Exact doi ani mai târziu, Putin îl va ucide.

Soțul meu era de neînvins și tocmai de aceea Putin l-a ucis. Cu rușine, cu lașitate, fără să îndrăznească vreodată să îl privească în ochi sau doar să îi rostească numele. Ș la fel de rușinos și laș, acum îi ascund cadavrul, nu i-l arată mamei sale, nu i-l dau, și mint patetic și așteaptă ca urmele unui at ”Noviciok” al lui Putin să dispară”, a mai spus Navalnaia.

„Știm exact de ce Putin l-a ucis pe Alexei acum trei zile. O să vă spunem în curând. Vom afla cu siguranță cine și cum anume a săvârșit această crimă. Vom da nume și vom arăta fețe”, a spus ea.

„Alexei a iubit Rusia mai mult decât orice altceva în lume. A iubita țara noastră, v-a iubit pe voi. A crezut în noi, a crezut în puterea noastră, în viitorul nostru, în faptul că merităm tot ce e mai bun. Nu în cuvinte, ci în fapte. Atât de profund și de sincer încât a fost gata să își dea viața pentru asta”, a spus Iulia Navalnaia.

„Omorându-l pe Alexei, Putin a omorât jumătate din mine, jumătate din inima mea și jumătate din sufletul meu. Dar încă mai am cealaltă jumătate, iar aceasta îmi spune că nu am dreptul să renunț.

Citește și Mesajul emoționant transmis de Iulia, soția lui Alexei Navalnîi. Moartea celui mai dur opozant al lui Putin a adus durere fără margini în toată Rusia și în inimile apropiaților. ”Te iubesc”

„Voi continua ceea ce a făcut Alexei Navalnîi. Voi continua să lupt pentru țara noastră și vă invit să fiți alături de mine”, a transmis Iulia Navalnaia în videoclipul postat pe canalul de youtube al politicianului.