Trupul lui Alexei Navalnîi, păzit de poliție. Medicii nu pot face autopsia și nici nu îl pot preda familiei

Trupul lui Aleksei Navalnîi s-ar afla la morga spitalului Salekhard din provincia Iamalo-Neneția, unde se află și lagărul în care a murit disidentul rus, conform surselor din presa independentă din Rusia.

18 feb. 2024, 23:43
Trupul lui Alexei Navalnîi, păzit de poliție. Medicii nu pot face autopsia și nici nu îl pot preda familiei

Conform informațiilor din presa rusă de opoziție, până sâmbătă nu fusese încă făcută autopsia, deși autoritățile regimului criminal de la Kremlin continuă să nu permită familiei să-l vadă sau să-i ia cadavrul lui Navalnîi.

Mamei lui Aleksei Navalnii i s-a spus sâmbătă că cel mai important lider al opoziției din Rusia a fost lovit de „sindromul morții subite” și că trupul său nu va fi predat familiei până la finalizarea unei anchete, a spus echipa opozantului, potrivit Reuters.

Jurnaliştii de la Novaya Gazeta Europe au aflat că trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi se află la morga Spitalului Clinic Districtual Salekhard.

Cadavrul lui Navalnîi a fost transportat inițial în orașul Labytnangi din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, după de Navalnîi a murit vineri dimineaţă la colonia penitenciară nr. 3 din districtul arctic Yamal-Nenets, iar ulterior, vineri seara, trupul a fost transferat la Spitalul Clinic Districtual Salekhard.

Citește și: Cozmin Guşă susţine că Alexei Navalnîi a fost ucis de „occidentali”. Analistul politic reia tema lansată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei

„De obicei, cadavrele persoanelor care au murit în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic din anumite motive”, a declarat un paramedic din cadrul serviciului de ambulanță din Salekhard, un oraş aflat în apropiere de colonia penitenciară.

Alte surse din cadrul spitalului au declarat că medicii au primit interzis să se apropie de morgă şi să efectueze autopsia în cazul lui Navalnîi.

Citește și: Cine este noua iubită a lui Vladimir Putin. Katia Mizulina cenzurează criticile de pe internet la adresa președintelui rus. ”Este pe gustul lui această Barbie”