Iulia Timoşenko e în stare gravă

Starea de sănătate a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, în prezent încarcerată, rămâne în continuare gravă, ea neputând să se ridice singură din pat, a declarat luni presei avocatul său Serghei Vlasenko.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 10:58
Iulia Timoşenko e în stare gravă

Fostul premier ucrainean se află de mai bine de 100 de zile în închisoare. Starea sa de sănătate s-a deteriorat în mod considerabil în ultimul timp, afirmă avocatul său. Potrivit acestuia, Iulia Timoşenko are dureri puternice la nivelul coloanei vertebrale şi nu se poate deplasa fără ajutor, relatează Agerpres.

Avocatul ei a mai spus că intenţionează să solicite instanţei transferul fostului premier pentru diagnostic şi tratament într-un spital din Kiev. „De zece zile, Iulia Timoşenko este în imposibilitatea de a se ridica din pat”, a spus Vlasenko, indicând că fotografia în care fostul premier trimite bezele susţinătorilor săi de la fereastra închisorii sunt, deja, vechi.

În acest context, el a criticat anchetatorii poliţiei fiscale care îşi continuă acţiunile de anchetă şi interogatoriile în pofida stării grave a Iuliei Timoşenko. „Nu înţeleg de ce a fost nevoie ca dna Timoşenko să fie interogată joi şi vineri în condiţiile în care ea nici nu se poate da jos din pat”, a spus avocatul, care a calificat acţiunile procuraturii ucrainene drept un abuz.Avocatul a mai spus că va încerca să obţină luni o întrevedere cu Iulia Timoşenko, dacă starea sănătăţii acesteia îi va permite acest lucru.

O comisie a Ministerului ucrainean al Sănătăţii a fost în vizită la penitenciarul unde este încarcerată Iulia Timoşenko şi a ajuns la concluzia că ea poate fi interogată, cu recomandări referitoare la tratamentul fostului premier. Între timp, fostul şef al guvernului de la Kiev a fost vineri inculpat într-un nou dosar pentru fraudă fiscală şi deturnare de fonduri, fapte ce s-ar fi întamplat anii 90. „Iulia Timoşenko a fost inculpată pentru ascunderea unor devize în sumă totală de peste 165 milioane de dolari (121 de milioane de euro), pentru deturnarea unor fonduri bugetare şi evaziune fiscală în valoare de 47 milioane de grivne (aproximativ 4,3 milioane de dolari)”, au indicat autorităţi fiscale ucrainene.


loading...
Partenerii noștri