Iulia Timoşenko nu pleacă la Putin. Ea va fi tratată în Ucraina de medici germani

Iulia Timoşenko, aflată în detenţie în Ucraina şi având probleme la coloana vertebrală, a acceptat să fie tratată la ea în ţară,  începând de marţi, de către un medic german, a informat şeful clinicii berlineze Caritatea, Karl Max Einhäupl.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 15:51
Iulia Timoşenko nu pleacă la Putin. Ea va fi tratată în Ucraina de medici germani

„Doamna Timoşenko şi-a dat acordul preliminar pentru a fi spitalizată începând de marţi” în spitalul din Harkiv unde este în prezent. Medicii clinicii Caritatea vor începe imediat tratamentul, cu ajutorul celor ucraineni”, a precizat vineri Einhäupl, citat de presa germană.

Directorul clinicii berlineze Caritatea a venit vineri în Ucraina special pentru Iulia Timoşenko, eroina Revoluţiei Portocalii, fiind însoţit de diplomaţi germani, după cum a precizat agenţia de ştiri germană DPA.

Cu o zi înainte de delegaţia germană, preşedintele rus Vladimir Putin îi făcuse lui Timoşenko „oferta” de a o găzdui la el, în Rusia, pentru a fi tratată de problemele de săănătate pe care le are la coloana vertebrală. Timoşenko s-a plâns deseori că medicii ucraineni, în special cei din penitenciar nu o tratează în mod corect şi, mai mult, ar fi încercat să o şi omoare, administrîându-i o medicaţie greşită.

În cursul unei conferinţe de presă a Guvernului german, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, Andreas Peschke, a sugerat că nu va exista o soluţie rapidă în cazul Timoşenko. „Facem eforturi intense pentru găsirea unei soluţii cu autorităţile ucrainene în cazul Timoşenko. (…) Este complicat să găsim o soluţie şi va dura ceva timp”, a explicat Peschke, precizând că Berlinul este dispus să o primească pe Timoşenko şi să îi acorde îngrijiri medicale.