Iulian Bulai s-a ales cu o amendă de 5 mii de lei pentru postarea controversată de pe Facebook: „Fecioara Maria este mamă surogat”

Deputatul Iulian Bulai a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o postare pe Facebook în care a scris că Fecioara Maria este "mamă surogat".

28 ian. 2021, 13:57
Iulian Bulai s-a ales cu o amendă de 5 mii de lei pentru postarea controversată de pe Facebook: „Fecioara Maria este mamă surogat”

Postarea a fost considerată ”denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului”, astfel că Bulai a primit o amendă de 5.000 de lei.

Este vorba despre o postare pe Facebook pusă de deputatul USR la sfârșitul anului 2019, a confirmat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Iulian Bulai a declarat, în urmă cu puțin timp, că sancțiunea nu i-a fost încă comunicată oficial. Deputatul USR spune că nu a avut intenția de a jigni pe cineva cu postarea sa și că își cere scuze pentru modul nefericit de exprimare.

„Am aflat din presă despre o sancţiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial. Bănuiesc că sancţiunea priveşte o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creştin catolic practicant, iar viaţa mea a fost şi este puternic influenţată de valorile credinţei mele. Intenţiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva.

Am înţeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită şi mi-am cerut scuze la momentul respectiv şi pentru formularea în cauză, şi pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naştere. Continuă să-mi pară rău. În acelaşi timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ţi manifesta credinţa şi nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună şi diferit credinţele noastre. Şi să-i iertăm pe cei care greşesc fără voie.

Întrucât nu am primit o informare oficială cu privire la sancţiune, nu cunosc motivaţia CNCD. Din acest motiv, nu pot spune mai multe despre ea. Când voi fi informat pe cale oficială şi voi afla mai multe detalii, voi reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect. Vă mulţumesc tuturor pentru înţelegere şi susţinere”, a scris Iulian Bulai joi pe Facebook.

Tot în postarea din 2019, Bulai a comparat comunitatea de acum 2.000 de ani din Betleem cu comunicățile eșuate din România de azi.

Postarea controversată a lui Iulian Bulai care i-a adus sancțiunea:

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtăşită de mulţi copii din România, dar care nu au avut alături părinţi atât de iubitori”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, stârnind un val de reacţii negative.

„Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3.000 de copii anual daţi spre adopţie. Mai mult de o treime din cei 3.000 nu îşi găsesc o familie. Anual aprox. 2.000 de copii sunt declaraţi greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficaţi doar în UK până în 2007. Recent, justiţia română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicaţi în traficul a aproape 200 de copii din Ţăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de fiinţe umane din România, dar nicidecum singurul. Asta arată multe comunităţi eşuate sau cvasi eşuate în România. Comunităţi eşuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eşuate din lipsă de implicare a celor din jur”, mai scrie deputatul.

„În faţa atâtor comunităţi eşuate, noi avem şansa de a umple locul păstorilor şi magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulţi baronaşi şi combinatori, politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunităţi eşuate cu nevoie de solidaritate, generozitate şi bună gestionare a bugetului local. În interesul părinţilor şi pruncilor. Pentru mine şi despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili şi măsuri de intervenţie din partea comunităţii dincolo de incapacităţile individului”, a mai scris acesta.

 


loading...
Partenerii noștri