Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA câştigă războiul cu „baronul Lamborghini”

Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar în 1 februarie, ordonanţa DNA interzicându-i ca, în perioada măsurii preventive, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

03 apr. 2024, 17:06
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA câştigă războiul cu „baronul Lamborghini”

Președintele suspendat al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a contestat controlul judiciar prelungit de procurorii DNA. Instanța a decis însă să-i respingă cererea.

„În dosarul 9905/3/2024, s-a respins plângerea formulată de inculpatul Dumitrescu Iulian, impotriva ordonanței DNA de prelungire a controlului judiciar. A fost obligat inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, se precizează în decizia instanței.

„Baronul Lamborghini” din Prahova încalcă controlul judiciar și dă șpagă primarilor ca să-i susțină candidatura la CJ Prahova. Lista șpăgilor pregătite de Iulian Dumitrescu

Măsura controlului judiciar în privinţa lui Iulian Dumitrescu a fost prelungită de DNA săptămâna trecută cu încă 60 de zile. Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar în 1 februarie, ordonanţa DNA interzicându-i ca, în perioada măsurii preventive, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

DNA a prelungit controlul judiciar al lui Iulian Dumitrescu. PNL îl susţine în continuare pentru un nou mandat la preşedinţia CJ Prahova
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, întrebat fiind dacă Iulian Dumitrescu va candida cu susţinerea PNL pentru un nou mandat de preşedinte Consiliului Judeţean Prahova, că „nimeni nu este mai presus de lege”. El subliniază că, după ce conducerea PNL va primi propunerile de candidaţi de la filiala Prahova, va fi luată o decizie „în funcţie de Constituţie, de legi şi de principii”.

„Am spus-o e fiecare dată şi o spun şi acum şi o voi spune de fiecare dată: nimeni nu este mai presus de lege, instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba şi asta este responsabilitatea juridică a fiecăruia dintre noi care încalcă legea. De partea cealaltă, eu, personal, de fiecare dată, şi în cariera militară, şi acum, am condus şi am luat decizii pe bază de reguli şi principii. Atunci când vom primi propunerile de la filială, voi lua decizia în funcţie de Constituţie, de legi şi de principii. Punct”, a afirmat Nicolae Ciucă joi seară, la România TV, întrebat dacă Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie, va fi validat pentru a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Acesta a subliniat că „în acest moment” nu există o decizie cu privire la o eventuală candidatură pentru un nou mandat a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova.

Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Dumitrescu este inculpat pentru luare de mită şi fals în declaraţii.