DNA a prelungit controlul judiciar al lui Iulian Dumitrescu. PNL îl susţine în continuare pentru un nou mandat la preşedinţia CJ Prahova

Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Dumitrescu este inculpat pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

28 mart. 2024, 13:33
DNA a prelungit controlul judiciar al lui Iulian Dumitrescu. PNL îl susţine în continuare pentru un nou mandat la preşedinţia CJ Prahova

Măsura controlului judiciar în privinţa lui Iulian Dumitrescu a fost prelungită de DNA începând de săptămâna aceasta, cu încă 60 de zile. Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar în 1 februarie, ordonanţa DNA interzicându-i ca, în perioada măsurii preventive, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Politicianul a contestat în instanţă măsura, însă judecătorii au respins contestaţia. Reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declarat, joi, pentru News.ro că, odată cu prelungirea măsurii controlului judiciar, sunt menţinute şi restricţiile impuse iniţial lui Dumitrescu.

PNL Prahova a anunţat, recent, că îl susţine pe Dumitrescu pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean Prahova.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Citeşte şi: Începe procesul în dosarul crimei de la Mangalia. Ce pedeapsă cer procurorii pentru fata care şi-a omorât prietena cea mai bună

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.

Citeşte şi: Asociaţia Câmpina Curată lansează o campanie împotriva mitei electorale înaintea alegerilor din 2024