Iulian Grigore a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită. Caz şocant la spitalul din Mangalia: acuzaţii de malpraxis

Un tânăr a murit de peritonită după ce medicul de la spitalul din Medgidia care ar fi trebuit să-l opereze de apendicită ar fi amânat operația pe motiv că nu mai are timp. Ulterior, bolnavul a ajuns Spitalul Județean Constanța, mult prea târziu, unde a decedeat.

13 ian. 2023, 12:07
Iulian Grigore a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită. Caz şocant la spitalul din Mangalia: acuzaţii de malpraxis

Iulian Grigore a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită. Tânărul a mers pe data de 17 decembrie la spitalul din Mangalia cu dureri mari de burtă. Medicii i-au spus că are enterocolită și l-au trimis acasă, cu tratament. A doua zi, a revenit, iar medicii l-au diagnosticat, de această dată, cu piatră la rinichi, şi l-au trimis , din nou, la domiciliu. Abia a treia zi, când Iulian Grigore a revenit, cadrele medicale și-au dat seama că are apendicită și l-au internat. Din păcate, nu a fost operat în aceeaşi zi, deoarece medicul a considerat că este trecut de ora 14:00 și nu mai are timp pentru încă o operație. Tînărul a rămas în spital cu promisiunea cu va fi operat a doua zi, când medicii și-au dat seama că avea deja peritonită și l-au trimis la Spitalul Județean. Acolo a fost operat, însă, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a doua zi a decedat!

Citeşte şi: Destin crunt pentru o tânără din Zalău. A murit în cel mai frumos moment al vieții ei, la doar câteva ore după ce a devenit mamă

„L-a întins pe pat, l-a apăsat puțin și a zis că e gata, acut zice, apendicita acută, îl operăm. Domnul doctor, haideți nu operați azi că ați spus că e acut să nu plesnească, e infecție. S-a uitat la ceas și a zis că e ora două, nu mai operam azi că e târziu. Pai, zic, dom’ne, nu e periculos? A zis că băgăm antibiotic și nu e nicio problemă”, a declarat tatăl tânărului, Marius Grigore, citat de Ştirile Kanal D.

„El era o fire foarte optimistă, foarte încrezătoare. Și dacă era rău, era bine. Acum mi s-a părut puțin așa… el tot zicea că era bine, dar nu mai era la fel. Cred că te dezamăgești așa când vezi că primește zeci de diagnostice într-un timp relativ scurt”, a mai spus Marius Grigore.

„Copilul care a murit e cunoscut. Lucra la Fan Curier. Venea și la mine acasă, îmi mai aducea niște colete. El a fost de vreo trei ori în Urgență și acolo i-au spus că are colită renală. Eu sunt medic pensionar. Dacă se ducea în Urgență, nu venea la mine! Eu nu mai sunt în Spital, dar în ziua în care copilul era acolo m-a chemat o asistentă. Și eu atunci m-am dus să-i pun mâna pe burtă, a zis asistenta că acest copil are colică renală. Așa mi-a zis. Și am întrebat de când este tratat pentru colică renală. A fost în Urgență de vreo două sau trei ori și avea tratamentul dat acasă. Și se simțea tot rău. În ziua aia eu am trecut pe acolo și băiatul s-a prezentat. Am pus mână și am zis apendicită. L-am internat pe copil în spital și ca mâine să îl operăm. Nu automat, a trebuit să am analize, toate mai devreme. Dimineață, când trebuia să intre în sală, m-am uitat la el și am văzut că are un testicul umflat. Acum ce să fac? Atunci am continuat cu tratamentul, antibioticul și așa mai departe. Și a treia zi la fel. Era duminică atunci când am intrat. Copilul era intrat de miercuri și trebuia să-l opereze joi dimineață. Am văzut testiculul umflat și am zis că nu trebuie să se intre în așa ceva, să fie alte probleme acolo. Colegul meu care face ecografii zice că nu vede nimic în burtă. Atunci, duminică, am chemat ambulanța și l-am trimis la Constanța”, a spus Kadisha Muayabo, medicul care a refuzat să-l opereze pe pacient, pentru Replica Online.

În 2009, medicul Kadisha Muayabo a mai ajuns în atenția opiniei publice, după ce o copila din Mangalia, care a intrat în comă profundă după ce a fost supusă unei operații de extirpare a apendicelui, a murit. Inițial, a fost dusă la spitalul din Mangalia, iar Kadisha Muayabo a vrut să o opereze, dar nu a putut, așa că a trimis-o la Constanța.

Citeşte şi: Mugurel Buga a murit într-o avalanşă din Italia încercând să își salveze câinii. Detalii cutremurătoare

„Nu comentez aspectul clinic al situației pentru că fiecare medic răspunde pentru ce face în timpul actului medical. Nefericitul caz s-a finalizat cu deces la Spitalul Județean Constanța, acolo s-a efectuat necropsia anatomo-patologică sau medico-legală, nu știm exact. În urma acesteia s-a stabilit cauza decesului și sigur se va stabili dacă există un malpraxis legat de proces, adică o practică medicală greșită. Cazul a plecat din Chirurgie. Domnul doctor Kadisha cunoaște cazul, a fost în paza dumnealui. Domnul doctor Kadisha este medicul curant. El va răspunde în cazul în care este un malpraxis”, a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia.