ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Iuliu Winkler, cap de listă pentru UDMR. VEZI CANDIDAŢII

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Europarlamentarul Iuliu Winkler va ocupa prima poziţie pe lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai, a anunţat sâmbătă, la Cluj, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

22 feb. 2014, 14:07
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Iuliu Winkler, cap de listă pentru UDMR. VEZI CANDIDAŢII

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Europarlamentarul Iuliu Winkler a precizat că lista Uniunii conţine 32 de nume şi a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului Permanent, primele şase poziţii, scrie Agerpres.

„Am analizat azi în Consiliul Permanent dosarele candidaţilor pentru poziţiile de pe lista noastră privind alegerile europarlamentare. Am avut şase candidaţi care s-au prezentat şi au susţinut candidatura pentru primele şase poziţii. Pe prima poziţie este domnul deputat Winkler, în prezent deputat în Parlamentul European, pe locul doi domnul Sogor Csaba, care de asemenea este europarlamentar. Ei au primit votul pentru a continua munca, în momentul în care vor fi aleşi”, a declarat Kelemen Hunor.

Pe următoarele trei locuri ale listei UDMR pentru europarlamentare se află Vincze Lorant, Hegedus Csilla şi Antal Lorant.

Fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs ar fi urmat să ocupe locul patru pe listă, însă, potrivit liderului Uniunii, acesta a refuzat şi a cerut să fie pus pe locul 32.

„Dânsul a cerut să fie pe ultimul loc atunci când a spus că nu doreşte să fie pe locul patru şi a spus că doreşte să rămână pe listă ca să ne ajute în campanie. Asta e dorinţa dânsului, nu a mea, chiar pe mine mă supără un pic că nu a acceptat locul patru, dar eu nu comentez, doar respect o asemenea dorinţă”, a spus Kelemen.

Citeşte şi Radu Stroe (PNL): Participarea comună a PSD şi PNL la europarlamentare este o opţiune valabilă

Liderul Uniunii a mai declarat că în Consiliul Permanent s-a luat şi decizia unei colaborări cu Partidul Civic Maghiar, atât în vederea alegerilor pentru Parlamentul European, cât şi pe o perioadă de timp care va depăşi acest moment. În funcţie de discuţiile care vor avea loc, lista pentru alegerile din 25 mai s-ar putea să sufere modificări, însă primele două locuri, a precizat Kelemen, nu vor fi afectate.

„Am luat o decizie că vom semna cu PCM o înţelegere privind alegerile europarlamentare, dar sigur înţelegerea va avea şi câteva puncte pentru o perspectivă mult mai lungă, pentru că va exista viaţă politică şi după 25 mai. Când vom ajunge la o înţelegere cu PCM, lista noastră, în funcţie de înţelegere, va suferi modificările necesare. Important este că lista va fi lista UDMR, sub semnul nostru, sub identitatea noastră politică”, a subliniat Kelemen.

La rândul său, europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat că în cazul în care va câştiga un nou mandat, va avea ocazia să fructifice acele cunoştinţe dobândite în cei şapte ani de când se află la Bruxelles.

„Mă onorează decizia de azi a Consiliului Permanent, dar resimt şi responsabilitatea unei asemenea posturi, pentru că ne aflăm în faţa unei campanii grele şi a unei lupte foarte grele. Sigur, în situaţia continuării mandatului de europarlamentar, continuitatea este fără doar şi poate un avantaj, pentru că în Parlamentul European vorbim despre 700 de colegi, vorbim despre o instituţie foarte birocratică, complicată şi greu de înţeles la prima vedere. De aceea, desigur că relaţiile personale şi experienţa acumulată în cei şapte ani reprezintă un avantaj”, a spus Iuliu Winkler.

Citeşte şi Alianţă BOMBĂ după europarlamentare! PNL ar putea schimba macazul peste câteva luni