Iustin Covei, condamnat la un an şi două luni de închisoare, cu executare

Iustin Covei, fiu de judecător, a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare, cu executare. "Beizadeaua Craiovei" a fost acuzat că și-a bătut și sechestrat iubita care abia născuse și, ulterior, a încălcat ordinul de protecție emis de judecători.

28 oct. 2021, 08:32
Iustin Covei, condamnat la un an şi două luni de închisoare, cu executare
Iustin Covei, condamnat la un an şi două luni de închisoare

Iustin Covei, condamnat la un an şi două luni de închisoare. „Condamnă pe inculpatul COVEI IUSTIN la pedeapsa de 200 zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 30 lei, urmând ca inculpatul că execute pedeapsa amenzii penale în cuantum de 6.000 lei. ( 200 zile amendă x 30 lei/zi).

Citeşte şi: Interlopul Gabi Bera, bătut de bodyguarzi în cârciuma fraţilor Castellano. Clanul Caran, chemat în ajutor!

Atrage atenţia inculpatului Covei Iustin asupra dispoziţiilor art. 63 al. 1 Cod penal, potrivit cărora, dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

(…) Condamnă pe inculpatul COVEI IUSTIN la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare, cu executarea acesteia în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a ordinului de protecţie. (…) Deduce, din durata pedepsei, perioada reţinerii – de la data de 31.03.2021 la 01.04.2021 şi durata arestării arestului la domiciliu, de la 01.04.2021 la zi. Menţine, ca fiind legală şi temeinică, măsura arestului la domiciliu luată în privinţa inculpatului COVEI IUSTIN”, au decis judecătorii, potrivit Spynews.ro.

Iustin Covei, condamnat la un an şi două luni de închisoare

Sentința a fost contestată atât de infractor, cât și de victimă. Fosta iubită este nemulțumită de faptul că perioada arestului la domiciliu va fi scăzută din pedeapsa cu executare, în condițiile în care în „arest”, bărbatul a avut petreceri la care au participat prietenii lui, interlopii.

În luna iunie, Iustin Covei fost reținut de procurori și plasat în arest la domiciliu, după ce a ignorat ordinul de protecție emis de instanță, în care este acuzat de agresiune asupra fostei iubite, mama copilului său.

La doar o lună după ce a născut un băieţel, Raluca a fost terorizată de bărbat, iar atunci a solicitat emiterea unui ordin de protecție.