Ivan îi vrea pe Geoană şi Vanghelie înapoi în PSD: Locul lor este în partid

Eurodeputatul social-democrat Cătălin Ivan susţine că locul lui Mircea Geoană şi al lui Marian Vanghelie, recent excluşi din PSD, este în partid. Ivan a declarat, pentru RFI, că în opinia sa PSD pierde de pe urma excluderilor aprobate în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, fiind în joc imaginea partidului.

RomaniaTV.net
05 dec. 2014, 10:31
Ivan îi vrea pe Geoană şi Vanghelie înapoi în PSD: Locul lor este în partid

„Eu cred că locul lor este în partid. Acum, în perioada aceasta de război între cei care au plecat sau care au fost forţaţi să plece şi conducerea partidului, din războiul ăsta nu pierd nici Victor Ponta, nici Liviu Dragnea, nici Marian Vanghelie, nici Mircea Geoană. Pierde PSD, pentru că până la urmă, imaginea partidului este în joc, o imagine nu foarte favorabilă după pierderea alegerilor. Deci (…) până la urmă pierdem cu toţii, cei din PSD, în urma acestor excluderi”, a susţinut acesta.

Cătălin Ivan a adăugat că el s-a numărat printre social-democraţii care s-au exprimat, în cadrul CEX, împotriva excluderilor fiindcă a considerat că „nu ajută la nimic”.

„Eu sunt printre cei care au votat împotriva excluderilor, pentru că am considerat că nu ajută la nimic. Ieşirile de după excludere ale domnului Geoană şi ale domnului Vanghelie arată foarte clar că nu aveam nevoie, în acest moment, de astfel de atacuri din partea unor foşti colegi, pentru că acum nu mai sunt în partid, în condiţiile în care sunt oameni care şi-au făcut treaba în campania electorală. A fost o supărare foarte mare legată de ieşirile publice din ziua imediat de după vot. (…) Poate n-au fost ieşiri colegiale, se poate discuta. Am spus în mai multe rânduri că o sancţiune aş fi votat şi eu, dacă ar fi fost vorba de o suspendare sau o prelungire a suspendării, dar în nici un caz pentru excluderi. Să excluzi un om din partid este ultima, cea mai gravă sancţiune pe care poate s-o dea partidul unui membru al său. Până la excludere, sunt foarte multe alte sancţiuni, se parcurg nişte etape, nişte paşi şi eu unul nu am fost de acord cu excluderile”, a detaliat Ivan.