Ivermectina, desfiinţată de medici. Medicamentul a fost recomandat de Gigi Becali pentru Covid

Ivermectina, desfiinţată de medici, după ce a fost recomandată de Gigi Becali pentru Covid. Studiile efectuate până acum nu au, însă, rezultate certe, iar medicamentul nu este inclus în protocoalele de referinţă internaţionale.

21 ian. 2021, 16:10
Ivermectina, desfiinţată de medici. Medicamentul a fost recomandat de Gigi Becali pentru Covid
Ivermectina a fost desfiinţată de medici

Ivermectina, desfiinţată de medici. Gigi Becali, a declarat recent că are serul în clinica sa, recomandat de medicii angajaţi. Becali îl declara ca „cel mai bun” medicament în combaterea infectţiei cu noul coronavirus.

Mai mult decât atât, sustine că are câteva zeci de mii de flacoane care stau în vamă, dar încă nu pot intra pe teritoriul României, pentru că nu are aprobare scris de la Ministerul Sănătăţii. „Ei vor sa consume lumea Remdesevir, pe care au dat zeci de milioane si nu e bun la Covid. Invermectina e cel mai bun tratament, pe langa Arbidol„, a declarat Gigi Becali.

Citeşte şi: Medicament pentru animale, leac pentru Covid. Gigi Becali: „Te vindeci cu 10 lei”

Ivermectina, desfiinţată de medici

Medicii din România au explicat că Ivermectina de uz uman nu este acreditată în ţară, ci doar pentru uz veterinar.

Nu face parte din protocolul de tratament oficial al Covid-19. Oficial, nu exista nimic legat de Ivermectina, sunt doar date care vin, mai degraba, din spatiul francofon, ei au mai utilizat asa ceva. Este un medicament folosit, in special, in medicina veterinara. S-a creat o imagine ca este un medicament minune pentru cei cu Covid-19, dar nu sunt date concludente din acest punct de vedere.

Nu sunt niste studii care sa fie ultra-recunoscute privind utilizarea lui. La fel a fost cu medicamentul de la inceputul pandemiei, cu Plaquenil, cu Hidroxiclorochina. La inceput era prezentat ca un medicament minune, dar dupa trei luni au recomandat sa nu mai fie folosit. Asadar, trebuie retinere si obiectivitate„, a explicat medicul Mihnea Hurmuzache, de la Spitalul „Sfanta Parascheva” din Iasi, pentru Ziare.com.

Virgil Musta, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, explică faptul că studiile realizate până acum pentru Ivermectina nu au rezultate certe şi din acest motiv nu este inclus în protocoalele internaţionale.

Citeşte şi:  Medicamentul care poate înlocui vaccinul anti-COVID. Medicul Ion Alexie din Las Vegas: „Are efecte secundare minime”

Ivermectina este un medicament care si-a arata eficienta legata de infectia SARS-CoV-2, pe diferite forme de boala, dar aceste studii clinice nu au inca o concluzie finala, riguros stiintific enuntata.

Motiv pentru care, Organizata Mondiala a Sanatatii si Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor considera Ivermectina ca un medicament posibil sa fie folosit in infectia SARS-CoV-2, in studii clinice, fara a recomanda sa intre in protocoalele nationale, pe moment, pana nu vom avea mai multe date suplimentare.

Am avut si noi solicitari privind utilizarea Ivermectinei si am considerat ca se poate folosi in studii clinice, pana avem mai multe rezultate legate de eficienta, efecte adverse si raportul beneficii-efecte adverse. Nu sunt foarte multe studii finalizate care sa traga o concluzie in privinta sigurantei si a eficientei„, a explicat Musta, potrivit sursei menţionate mai sus.