Izbucnire violentă a lui Emmanuel Macron, în discuţiile cu Putin. Preşedintele Rusiei i-a închis brusc telefonul: „Hai, că sunt la sală!”

Înregistrări bombă date publicităţii miercuri, relevă că Emmanuel Macron și Vladimir Putin au avut o convorbire telefonică pe un ton ridicat cu doar patru zile înainte ca forțele ruse să invadeze Ucraina.

06 iul. 2022, 17:18
Izbucnire violentă a lui Emmanuel Macron, în discuţiile cu Putin. Preşedintele Rusiei i-a închis brusc telefonul: „Hai, că sunt la sală!”

Emmanuel Macron a avut divergenţe cu Vladimir Putin în legătură cu discuţii cu separatiștii pro-ruși, exclamând la un moment dat: „Nu știu de unde au învățat avocații tăi legea! Nu știu ce avocat vă va putea spune că într-o țară suverană, textele de legi sunt propuse de grupuri separatiste și nu de autoritățile alese democratic”.

Un Putin furios a răspuns apoi: „Acesta nu este un guvern ales democratic. Au ajuns la putere într-o lovitură de stat, au fost oameni arși de vii, a fost o baie de sânge și Zelenski este unul dintre cei responsabili!„.

Când liderul de la Kremlin i-a sugerat din nou lui Emmanuel Macron să negocieze cu separatiștii, francezul a exclamat: „Nu ne pasă de propunerile separatiștilor!”.

Citeşte şi Cutremur în Rusia. Trei generali au fost arestaţi, operaţiune FSB fără precedent. Se teme Putin de un puci?

Schimbul tensionat s-a încheiat cu Putin declarând că este în sala de sport pe cale să înceapă să joace hochei pe gheață, după ce a respins cererile de a avea o întâlnire cu Joe Biden, scrie Daily Mail. „Hai, că sunt la sală!”, a spus Putin tăios, înainte de a închide brusc telefonul.

Detaliile apelului confidențial din 20 februarie au fost dezvăluite de postul France  2 într-un documentar despre gestionarea conflictului de către președintele francez, intitulat „Un președinte, Europa și război”.

Citeşte şi Mircea Lucescu a dezvăluit ce i-ar spune lui Vladimir Putin dacă s-ar afla faţă în faţă. Interviu de excepţie acordat de Il Luce presei din Elveţia

A doua zi după discuţia cu Macron, Putin a declarat că Rusia recunoaște Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, iar invazia completă a început în dimineața zilei de 24 februarie.


loading...