Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter. În 2006, a transmis primul tweet din lume

Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter. Unul dintre co-fondatorii rețelei sociale va fi înlocuit de Parag Agrawal, directorul de tehnologie. Jack Dorsey a fost cel care în 2006 a transmis primul tweet din lume: „Tocmai mi-am configurat twttr-ul”.

29 nov. 2021, 21:39
Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter. În 2006, a transmis primul tweet din lume
Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter

Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter.  El a fondat rețeaua socială alături de Biz Stone, Evan Williams și Noah Glass.

Anunțul surprinzător al demisiei sale vine însă după ce activitatea lui în calitate de director executiv atât al Twitter, cât și al Square, companie de plăți digitale, a fost intens criticată, iar doi dintre acționarii Twitter, Elliott Management și investitorul miliardar Paul Singer, i-au cerut să renunțe la unul dintre aceste roluri.

Dorsey a fondat Square în 2009, după ce a fost îndepărtat de la conducerea la Twitter, pentru ca apoi să revină în 2015 ca director executiv al rețelei sociale.

Investitorii și o parte a personalului au pus la îndoială însă stilul de management al lui Dorsey și au sugerat că ar fi prea solicitat de dubla sa funcție de conducere. În 2019, el a anunțat că intenționează să se mute în Africa pentru șase luni, ceea ce a îngrijorat atât personalul, cât și investitorii. A renunțat apoi la acest plan din cauza pandemiei de coronavirus.

Dorsey a declanșat, de asemenea, o furtună politică în urma deciziei de a-i interzice fostului președinte Donald Trump accesul pe platforma Twitter, în plină campanie electorală.

Citeşte şi: Google scade salariile celor care lucrează de acasă, Facebook şi Twitter au făcut-o deja. Telemunca nu mai e privită cu ochi buni la 17 luni de la începutul pandemiei

Jack Dorsey demisionează de la conducerea Twitter

Într-un tweet postat duminică, înainte de anunțul demisiei, Jack Dorsey a scris laconic: „Iubesc Twitter”.

Compania a declarat că demisia lui Jack Dorsey este imediată, iar acesta va rămâne membru în Consiliul de Administrație până la adunarea acționarilor Twitter din 2022.

De altfel, acțiunile Twitter au crescut cu 11 la sută  după ce știrea a fost difuzată de CNBC, înainte de a fi suspendate pentru scurt timp, relatează The Guardian.

Am decis să plec de la Twitter pentru că eu cred că firma este pregătită să meargă mai departe. Încrederea mea în Parag în calitate de CEO al Twitter este totală. Munca sa din ultimii 10 ani a fost revoluționară. Sunt profund recunoscător pentru priceperea, atașamentul și însuflețirea sa. Este timpul ca el să conducă”, a declarat Dorsey.

Parag Agrawal lucrează la Twitter de 10 ani și era director de tehnologie din 2017.  „Vreau să mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încrederea acordată și lui Jack pentru mentoratul, sprijinul și parteneriatul său continuu”, a declarat Agrawal.

Luni, într-un e-mail adresat personalului, Dorsey a scris că, după 16 ani în cadrul companiei, a venit momentul să plece. „Se vorbește mult despre cât de important este ca o companie să fie condusă de fondatori. Dar cred că asta limitează și duce la eșec. Am muncit din greu pentru a mă asigura că această companie se poate desprinde de fondatorii săi. Vreau să știți cu toții că aceasta a fost decizia mea și mi-o asum”, a declarat Jack Dorsey, potrivit Digi24.ro.