Jackfruit-ul, fructul cu gust de carne. Ce conține și care sunt beneficiile consumării lui

Jackfruit-ul este fructul cu gust de carne. Da, ați auzit bine. Chiar există un astfel de fruct și e foarte sănătos. Din materialul următor veți afla ce conține și care sunt beneficiile consumării lui.

07 mai 2022, 23:29
Jackfruit-ul, fructul cu gust de carne. Ce conține și care sunt beneficiile consumării lui

Este vorba despre fructul de iac, o specie de copac din familia smochinului, a dudului și a fructelor de pâine. Este un fruct care își are originile în Asia de Sud-Est. Acesta este cel mai mare fruct care crește într-un copac, putând fi inclus în multe feluri de mâncare. Este cunoscut și sub numele de: jaca, yaca sau nangka.

Ce conține și cum se prepară?

Jackfruit-ul poate fi consumat atât gătit, cât și crud. Acesta poate substitui carnea datorită proteinelor pe care le conține. Fructul, în stare crudă, are un gust asemănător combinației dintre ananas și pară. În momentul în care acesta este gătit are gust de carne.

Citește și Greşeala banală pe care o fac toţi românii. De ce e bine să eviţi combinaţia roşii-castraveţi

Jackfruit-ul este bogat în vitamina C, conține calciu, potasiu și proteine. Pentru toate aceste calități și-a câștigat renumele de ,,fruct miracol”.

În zona asiatică, gospodinele fac din acest fruct sosul curry, sucuri sau chiar și înghețată. În plus, întrucât înlocuiește carnea acesta se poate adăuga în prepararea a diferitor feluri de nachos și tacos. Poți chiar să îl usuci, să îl pui în cutii sau poți să îl consumi sub formă de cipsuri. Se observă o preferabilitate ridicată a acestui fruct în rândul vegetarienilor.

Ce beneficii are Jackfruit-ul

În primul rând, datorită cantității de potasiu pe care o conține, reduce riscul unui atac de cord și cerebral prin micșorarea nivelului presiunii arteriale.

Întărește sistemul imunitar, prevenind anemia, datorită conținutului mare de fier. Are o un depozit bogat în vitamina C care îți ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și a bacteriilor.

Datorită faptului că este bogat în fructoză și sucroză, Jackfruit-ul îți crește natural nivelul de energie al organismului.

Jackfruit-ul contribuie la îmbunătățirea texturii corpului, ajută la hidratarea pielii, reduce deteriorarea acesteia. Vitamina A, prin prisma proprietăților sale facilitează vederea.

Citește și Ceapa roşie are beneficii incredibile pentru sănătate. Cum o să foloseşti pentru a evita bolile grave