Jador, dezamăgit de oamenii din industria muzicală: „Există rasism, boss. Au prejudecăți pentru că sunt manelist, țigan. Mie îmi e foarte rușine”

Oamenii din industria muzicală sunt superficiali și judecă mult după aparențe, a declarat Jador, dezamăgit și nemulțumit de experiențele rasiste de care a avut parte de-a lungul timpului.

04 iul. 2022, 17:49
Jador, dezamăgit de oamenii din industria muzicală: „Există rasism, boss. Au prejudecăți pentru că sunt manelist, țigan. Mie îmi e foarte rușine”

Jador a explicat că se învârte prin cercuri selecte, cu oameni educați și talentați. Însă, cu toate acestea, a fost de multe ori victima atacurilor rasiste. Nu mulți i-au dat șansa de a-l cunoaște și a-l aprecia pentru cum e el ca om, ci au pornit cu prejudecărți.

Artistul a dezvăluit că, de fiecare dată când ajunge într-un loc, salută toți oamenii prezenți. Însă nu la fel se întâmplă și din partea celorlalți. Jador s-a arătat deranjat de faptul că mereu e catalogat ca fiind țigan sau manelist, într-un sens rău.

„Totuși, există rasism, boss! Merg pe stradă, mă întâlnesc cu vedete la televizor și simt reticența lor în a mă cunoaște. Au prejudecăți: pentru că manelist, pentru că țigan. Ceva nu-i bine. Eu mă duc și-i salut pe toți”, a dezvăluit el, potrivit Fanatik.

Jador spune că rromii încă nu sunt acceptați și sunt priviți mereu cu superioritate. Chiar și atunci când li se oferă un loc de muncă, e unul de jos, a mai precizat artistul.

„Dacă nu era muzica, tu îți imaginezi că sunt oameni în vârstă care îmi zic domnul Jador? Mie îmi era foarte rușine. Pentru ce îmi zice mie omul ăsta domnul?”, a mai spus artistul.

Jador și-a adus aminte și de momentul în care a fost discriminat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Artisul trebuia să susțină un concert la Sala Filarmonicii din Timișoara, biletele fuseseră deja puse în vânzare, iar concertul urma să aibă loc pe 17 mai, de la ora 20:00. Ulterior, însă, a fost anunțat că spectacolul nu va mai avea loc.

Cântărețul a mărturisit că a fost foarte deranjat de acel moment fiindcă își plătește toate taxele și, totuși, nu e acceptat nici ca om, nici ca artist.

„Nu poți să îmi numești mie munca într-un anumit fel. E munca mea, boss. Eu nu am venit să îți fur ție. Și eu pot să fiu rasist, cum a fost și el. Pot să zic și eu ce caută un german să conducă într-un oraș străin? Eu sunt cetățean și plătesc taxe multe, mari rău! Eu nu am dreptul să închiriez o sală, pentru că asta s-a întâmplat. Eu dacă voi călca acolo, putrezește aia sau ce?”, a mai spus Jador.