Jaf de proporţii în Brazilia. Tâlharii au spart trei bănci, au deschis focul asupra poliţiştilor şi au omorât mai multe persoane

Mai mulţi tâlhari înarmaţi au jefuit trei bănci, luni, în oraşul brazilian Aracatuba, luând ostatici în timp ce fugeau, lăsând în urmă capcane de dispozitive explozive şi deschizând focul asupra poliţiştilor, într-un atac în care au fost ucise cel puţin trei persoane, a anunţat un înalt responsabil al securităţii statului federal Sao Paulo.

30 aug. 2021, 18:21
Jaf de proporţii în Brazilia. Tâlharii au spart trei bănci, au deschis focul asupra poliţiştilor şi au omorât mai multe persoane

Jaful de amploare din Aracatuba, un oraş de aproximativ 200.000 de locuitori din statul Sao Paolo, este ultimul dintr-o serie de atacuri recente, din ce în ce mai violente, asupra băncilor în ţară. Experţii consideră că un program de asistenţă socială pe timp de pandemie destinat brazilienilor săraci i-a încurajat pe tâlhari să planifice raiduri în oraşe liniştite unde sucursalele băncilor stochează mai mult numerar.

Peste 20 de bărbaţi puternic înarmaţi au comis atacul de luni, folosind 10 maşini, a declarat Alvaro Camilo, secretarul executiv al poliţiei militare din Sao Paulo, într-o conferinţă de presă. În timp ce criminali fugeau, ei au luat ostatici şi incendiat maşini, lăsând în urmă capcane de explozivi în tot oraşul. Camilo a îndemnat populaţia să nu iasă din case până ce explozivii nu vor fi găsiţi şi dezactivaţi.

Trei persoane au murit în două schimburi de focuri separate cu poliţia, a precizat Camilo, citat de Daily Mail. Doi dintre morţi sunt din rândul localnicilor, în timp ce unul dintre presupuşii agresori a fost de asemenea ucis. Un alt tâlhar a fost rănit, iar un al treilea arestat, a adăugat el.

Citeşte şi Eşec de proporţii al FBI, cel mai mare din ultimii 30 de ani. Doi agenţi au fost ucişi în timpul unui raid, în Florida

Peste 350 de poliţişti, ajutaţi de două elicoptere, s-au aflat în urmărirea atacatorilor, a precizat Camilo. El a adăugat că o sucursală Banco do Brasil SA din Aracatuba era folosită ca depozit pentru stocarea numerarului, situaţie cu care oficialii statului nu erau la curent.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, două raiduri bancare similare au avut loc în două zile consecutive în oraşele Cameta şi Criciuma, vizând sucursale ale Banco do Brasil în ambele cazuri.

Camilo a adăugat că este prea devreme pentru a spune dacă acest ultim raid are legătură cu celelalte atacuri recente vizând bănci.

Brazilia are o lungă istorie de jafuri bancare şi marii creditori s-au confruntat cu un val de jafuri violente în ultimii ani.

Citeşte şi Românii i-au băgat în sperieţi pe enoriaşii din Florida. Au spart sute de biserici, de unde au furat trei sferturi de milion de dolari


loading...