Jaf la drumul mare din conductele Petrom din Olt. Zeci de tone de țiței au fost furate de o rețea de hoți care foloseau o metodă inedită

Jaf la drumul mare din conductele Petrom din Olt. Procurorii Tribunalului Olt au anihilat o rețea de hoți, care începând din anul 2020, au furat zeci de tone de țiței din conductele Petrom.

23 nov. 2022, 20:26
Jaf la drumul mare din conductele Petrom din Olt. Zeci de tone de țiței au fost furate de o rețea de hoți care foloseau o metodă inedită

Jaf la drumul mare din conductele Petrom din Olt. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au descins în cursul zilei de miercuri la 41 adrese, în județele Olt, Argeș și Teleorman, care aparțin unor persoane fizice și juridice cu scopul de a destructura trei grupări infracționale organizate specializate în furtul de produs petrolier.

Citește și Anunț mare pentru români: valoarea punctului de amendă NU va fi crescută pentru 2023

În urma perchezițiilor la care au luat parte și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Olt și Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, au fost descoperite peste 20 de tone de țiței care erau depozitate în rezervoare de mari dimensiuni.

Se pare că această rețea nu fură petrol de ieri de azi. Procurorii Tribunalului Olt suspectează că hoții și-ar fi început activitatea încă din anul 2020, când cu ajutorul unor autovehicule pe care le-au dotat cu rezervoare de mari dimensiuni, dar și cu dispozitive cu ajutorul cărorau înțepau conductele, furau zeci de tone de țiței.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier.

Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Olt.

În acest caz, oamenii legii au emis pe numele a 12 persoane mandate de aducere, care în aceste momente se află la audieri.

Citește și REVOLTĂTOR! Bătrânică umilită de infirmierele de la Spitalului de Urgență Craiova: ”Nu suntem plătite să vă cărăm în spate”