Jandarmeria: Organizatorii mitingului USL vor fi sancţionaţi pentru ocuparea Pieţei Victoria

Organizatorii mitingului care a avut loc ieri în Capitală în zona Arcului de Triumf vor fi sancţionaţi conform legii, întrucât câteva sute de participanţi la acest protest au blocat de două ori Piaţa Victoriei, a declarat, vineri, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 11:16
Jandarmeria: Organizatorii mitingului USL vor fi sancţionaţi pentru ocuparea Pieţei Victoria

Oficialii Jandarmeriei Române au prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, raportul celei de-a şaptea zi de proteste din România.

„În ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor de joi, protestul organizat de PNL s-a desfăşurat în bune condiţii până la aproximativ ora 18.00, după care tot ce s-a întâmplat contravine mai mult sau mai puţin prevederilor legale: blocarea de două ori a Pieţei Victoria”, a spus Aurel Moise.

Nu poate fi acceptată poziţia câtorva sute de bucureşteni care vor să tulbure ordinea publică.

„În continuare, cei care au participat la protestul de la Kiseleff, s-au deplasat spre Piaţa Victoriei, blocând calea de rulare, nu s-au deplasat pe trotuar. Organizatorii acestei manifestări vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale”, a spus Aurel Moise.

Acesta a subliniat că blocarea căilor de comunicaţie constituie infracţiune şi jandarmii sunt obligaţi să acţioneze „ca atare”.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, a mai declarat că amenda în astfel de situaţii este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de joi, au fost duşi la secţie peste 100 de protestatari, 16 dintre aceştia au fost sancţionaţi şi zilele trecute.

„Jandarmeria a permis în continuare protestul chiar dacă pe timpul deplasarii pe lângă participanţii la miting s-au alăturat şi alte grupuri cu care noi avem conflicte de mai mult timp. Au ajuns şi ei în Piaţa Universităţii, unde lucrurile s-au desfăşurat în condiţii aproape normale pana la ora 23.00, când protestatarii de bună-credinţă au înţeles să nu stea în zone unde există pericolul să se tulbure ordinea publică deoarece pot să fie răniţi. S-a instalat o baricadă pe carosabil, au făcut un foc pe care pompierii au încercat să-l stingă dar nu au fost lăsaţi, au fost aruncate pietre, bucăţi din gard în autorităţi”, a adăugat Aurel Moise.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română a spus că diferite canele media încercă să „acuze” Jandarmeria, însă sondajele arată că Jandarmeria este printre primele instituţii în ceea ce priveşte încrederea.