Jane Fonda are cancer. Celebra actriţă face chimioterapie după ce a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin

Şoc la Hollywood: Jane Fonda (84 de ani) a dezvăluit, într-o postare adresată celor 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, că are cancer și face chimioterapie.

03 sept. 2022, 13:13
Jane Fonda are cancer. Celebra actriţă face chimioterapie după ce a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin
Jane Fonda are cancer. Celebra actriţă are limfom non-Hodgkin şi face chimioterapie

Jane Fonda are cancer. Actriţa în vârstă de 84 de ani a dezvăluit că are limfom non-Hodgkin şi că a demarat deja tratamentul cu chimioterapie, anunţă CNN.

„Așadar,  dragii mei prieteni, am ceva personal ce vreau să vă împărtășesc. Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început chimioterapia. Acesta este un cancer foarte tratabil, 80% din bolnavi supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă. De asemenea, sunt norocoasă pentru că am asigurare de sănătate și am acces la cei mai buni medici și cele mai bune tratamente. Îmi dau seama – și este dureros – că eu mă număr printre cei privilegiați. Aproape fiecare familie din America a avut de-a face cu cancerul, însă mult prea multe persoane nu au acces la îngrijirea medicală de calitate pe care o primesc eu, iar acest lucru nu este corect”, a scris Jane Fonda pe Instagram.

Olivia Newton-John a murit la 73 de ani. Actriţa din „Grease” a fost răpusă de cancerul mamar

Vedeta a dat detalii şi despre tratametul pe care îl urmează: „De asemenea, trebuie să vorbim mult mai mult nu doar despre remedii, ci și despre cauze, astfel încât să le putem elimina. Fac chimioterapie  de 6 luni și mă descurc destul de bine cu tratamentele, și, credeți-mă, nu voi lăsa nimic din toate astea să interfereze cu activismul meu pentru climă”.

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puțin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic – vasta rețea de vase și glande din organism.

Doliu în lumea miliardarilor! Una dintre cele mai bogate femei din lume, celebră pentru numeroasele sale acte de caritate, răpusă de cancerul pancreatic

Jane Fonda este actriță, scriitoare, activist politic, model și profesor de fitness. A cunoscut faima în anii ’60 şi a câștigat două premii Oscar. Recent, actriţa a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice.