Janet Yellen, șefa Trezoreriei americane, a fost servită cu ciuperci halucinogene în China: „Tuturor ne-au plăcut. A fost o mâncare delicioasă”

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a fost servită cu ciuperci halucinogene în tipul unei vizite în China.

18 aug. 2023, 13:52
Janet Yellen, șefa Trezoreriei americane, a fost servită cu ciuperci halucinogene în China: „Tuturor ne-au plăcut. A fost o mâncare delicioasă”
Șefa Trezoreriei americane a consumat ciuperci halucionogene în China

Janet Yellen a fost servită, în timpul vizitei sale în China, cu ciuperci halucinogene. Aceasta a povestit că nu știa ce fel de ciuperci sunt și că a aflat abia mai târziu, potrivit CNN.

„A fost o mâncare delicioasă cu ciuperci. Nu știam că aceste ciuperci au proprietăți halucinogene. Am aflat asta mai târziu”, a spus șefa Trezoreriei despre cina pe care a luat-o împreună cu mai multe persoane.

Citește și: Prinţul Harry a recunoscut că s-a drogat cu cocaină şi ciuperci halucinogene. Apoi s-a certat cu un coş de gunoi!

Aceasta susține că nu ea a făcut comanda de mâncare și nici nu a organizat cina.

Janet Yellen a glumit într-un interviu oferit sursei citate, spunând că nu a avut viziuni ciudate și a afirmat că a citit că „dacă sunt gătite corect, ceea ce sunt sigură că s-a întâmplat la acest restaurant foarte bun, ele nu au niciun efect”.

„Tuturor ne-au plăcut ciupercile, restaurantul și niciunul dintre noi nu am resimțit efecte adverse după ce le-am mâncat”, a adăugat ea.

Aceste ciuperci halucinogene sunt numite „Jian shou qing” de către chinezi. Numele provine de la una dintre proprietățile caracteristice ale acestora – suprafața interioară a ciupercii devine albastră sub presiune, inclusiv în timpul procesului de tăiere. Sunt considerate otrăvitoare deoarece pot provoca halucinații.

Citește și: EXCLUSIV George Simion, după ce Dragnea l-a acuzat că este „omul americanilor”: „Îl sfătuiesc să nu mai gătească cu ciuperci, se pare că unele sunt halucinogene”

În luna iulie, Janet a fost la un restaurant din Yunnan, specializat în feluri de mâncare tradițională din partea de sud-vest a Chinei.

Un blogger local specializat în gastronomie a scris că a văzut cum grupul din care făcea parte Yellen a mai consumat și alte preparate locale, cum ar fi pește la grătar, salată cu felii de cartofi și tăiței de orez.