Japonia a creat o celulă de criză pentru eventualitatea lansării rachetei nord-coreene

Guvernul japonez a creat, miercuri, o celulă de criză pentru gestionarea situaţiei eventualei lansări a unei rachete de către Coreea de Nord, îndemnând regimul de la Phenian să renunţe la această lansare controversată.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 16:15
Japonia a creat o celulă de criză pentru eventualitatea lansării rachetei nord-coreene

Funcţionari şi experţi s-au reunit într-o sală specială situată la Biroul primului-ministru, pentru a analiza informaţiile în zilele care urmează.

Ministerul nipon de Externe a creat un centru special pentru gestionarea situaţiei din Coreea de Nord, evocând „posibilitatea lansării rachetei începând de joi”.

Coreea de Nord a anunţat că intenţionează să lanseze, în intervalul 12 – 16 aprilie, o rachetă care ar trebui să plaseze pe orbită un satelit civil. Însă Statele Unite cred că regimul de la Phenian intenţionează să testeze o rachetă balistică.

Rezoluţia 1.874 a Consiliului de Securitate ONU îndeamnă Phenianul „să nu efectueze niciun test nuclear şi nu niciun test balistic”.

„Guvernul japonez va continua să îndemne Coreea de Nord să anuleze acest test”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului nipon, Osamu Fujimura.