Japonia, ameninţată de un taifun puternic. Vânt de 180 km pe oră şi valuri de 10 metri

Taifunul Shanshan se îndrepta marţi spre arhipelagul japonez, unde va aduce ploi abundente, vânturi puternice şi valuri înalte, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

07 aug. 2018, 07:10
Japonia, ameninţată de un taifun puternic. Vânt de 180 km pe oră şi valuri de 10 metri

Al 13-lea taifun din acest sezon va atinge uscatul în estul Japoniei joi, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

Furtuna ar putea genera valuri de până la 10 metri înălţime atunci când se va apropia de coasta regiunii Kanto, a precizat Agenţia menţionată.

La ora locală 9:00 (00:00 GMT), centrul furtunii se afla la 430 de kilometri nord-nord-est de insulele Ogasawara, îndreptându-se spre nord-nord-vest cu o viteză de 20 de kilometri pe oră, însoţit de rafale de vânt de 180 kilometri/ oră, a completat aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Japonia a fost afectată deja de inundaţii şi de un val de căldură record, ambele soldate cu numeroase victime.

Cu doar o lună în urmă, ploile torenţiale au lovit vestul Japoniei, provocând alunecări de teren şi inundaţii soldate cu 225 de morţi şi 11 dispăruţi.

Imediat după aceea, Japonia s-a confruntat cu un val de căldură, care a împiedicat eforturile de revenire la normal în multe dintre zonele afectate de dezastre. În prezent, circa 3.600 de persoane sunt încă cazate în adăposturile de urgenţă, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităţilor, peste 100 de persoane au murit din cauza insolaţiei în luna iulie, în condiţiile în care temperaturile au depăşit în unele zone 40 de grade Celsius.