Japonia anulează Festivalul Cireșilor Înfloriți de teama CORONAVIRUSULUI

Guvernul japonez a decis anularea tuturor manifestărilor dedicate Festivalului Cireșilor Înfloriți, fenomen care atrage anual milioane de turiști. Acestea le-a recomandat cetățenilor să evite întrunirile și spațiile aglomerate, pentru a împiedica, astfel, răspândirea coronavirusului, potrivit CNN. 

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 17:00
Japonia anulează Festivalul Cireșilor Înfloriți de teama CORONAVIRUSULUI

Cireșii înfloriți reprezintă în Japonia o afacere de 5 miliarde de euro. Luna martie, când înfloresc cireșii, este, în Japonia, vârf de sezon turistic. Fenomenul pomilor înfloriți atrage, cu acest prilej mulți turiști, care vin în Japonia pentru a admira „sakura”, adică cireșii în floare ai acestei țări, potrivit Digi24. 

În Japonia, înflorirea cireșilor are loc în general de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lui aprilie și se poate prelungi chiar până la începutul lunii mai, conform Oficiului Național pentru Turism al Japoniei.

Citeşte şi: Atac rasist, din cauza coronavirusului. Un student a fost desfigurat în centrul Londrei FOTO

Circa 63 de milioane de persoane au călătorit în 2018 spre Japonia sau în interiorul Japoiei pentru a observa fenomenul, a estimat Universitatea din Kansai, citată anul trecut de Bloomberg.

Japonia ar putea amâna chiar și organizarea Jocurilor Olimpice 2020, programate în perioada 24 iulie – 9 august. De asemenea, premierul nipon a anunțat deja că toate școlile din țară vor fi închise până în luna martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Coronavirus în România. Apelul lui Iohannis, la bilanţul MAI: Vă cer să vegheaţi la întărirea controlului la frontiere

Numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 a depășit cifra de 200, la care se adaugă și peste 700 de oameni infectați, aflați la bordul navei de croazieră Diamond Princess.