Japonia ia măsuri extreme faţă de creşterea ratei sinuciderilor. A înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus.

24 feb. 2021, 09:34
Japonia ia măsuri extreme faţă de creşterea ratei sinuciderilor. A înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în ţară, iar principalul obiectiv pe care îl are Ministerul Singurătăţii este să soluţioneze problema. Prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, citează CNN.

Citeşte şi Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Pene de curent în mai multe zone

Conform noilor date de la Tokyo, rata sinuciderilor în rândul femeilor a crescut cu 14,5%, numărul total în 2020 ajungând la 6.976, cel mai mare din ultimii cinci ani, în timp ce sinuciderile în rândul bărbaților au scăzut cu 1% – 13.943 pentru al 11-lea an consecutiv.

Noul şef de la Ministerul Singurătăţii a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Citeşte şi Al doilea val al pandemiei i-a adus la disperare. Rata sinuciderilor a crescut cu 16% în Japonia

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolare. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.