Japonia îşi redeschide turismul în plină pandemie de coronavirus. Ce măsuri iau niponii pentru a evita noi focare de COVID-19

Autorităţile din Japonia au început să redeschidă principalele atracţii turistice din ţară, însă aplică o serie de măsuri severe pentru a evita creşterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus (COVID-19). Adunările publice sunt limitate, măsura fiind valabilă şi în cazul vizitelor în grădinile Palatului imperial din Tokyo.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 06:35
Japonia îşi redeschide turismul în plină pandemie de coronavirus. Ce măsuri iau niponii pentru a evita noi focare de COVID-19

Grădinile imperiale din Tokyo şi-au redeschis porţile pentru vizitatori marţi, după ce au fost închise timp de două luni din cauza pandemiei de coronavirus. Accesul în grădini va fi, însă, limitat la 100 de persoane pe zi. Vizitatorii vor fi nevoiţi să poarte măşti sanitare, iar la intrare le va fi verificată temperatura, arată datele furnizate de Agenţia Casei Imperiale.

Redeschiderea acestor grădini emblematice ale capitalei Japoniei are loc la o zi după ce în oraş a intrat în vigoare cea de-a doua etapă de relaxare a restricţiilor. De asemenea, în urmă cu o săptămână a fost ridicată starea de urgenţă sanitară în întregul arhipelag nipon, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Atracţiile turistice care pot fi vizitate în Japonia după ridicarea restricţiilor

Luni au fost redeschise alte destinaţii turistice emblematice ale Japonia, precum turnul Skytree din Tokyo, cu orare limitate de vizitare şi utilizarea limitată a ascensoarelor; templul Todaiji din Nara, celebru pentru statuia lui Buda de 15 metri înălţime; şi Muzeul Păcii din Hiroshima, cu aplicarea controalelor de temperatură şi cu un apel adresat vizitatorilor de a respecta distanţarea fizică.

Parcul Disneyland din Tokyo rămâne închis

Administratorii parcului de distracţii Disneyland din Tokyo au anunţat că instalaţiile rămân deocamdată închise, în pofida ridicării stării de alertă sanitară. 

În schimb, parcul Universal Studios Japan din Osaka a anunţat şi va deschide porţile în data de 8 iunie, dar cu măsuri restrictive de acces.

Turiştii români, printre primii care vor ajunge în Grecia. Guvernul elen a anunţat lista ţărilor pentru care deschide graniţele

Doar rezidenţii din prefectura Osaka şi care au un abonament anual sau special pentru acest parc vor putea intra, în grupuri limitate. De la 19 iunie se va extinde accesul la vizitatorii din alte şase prefecturi ale regiunii Kansai.

Redeschiderea acestor atracţii intervine într-un moment în care Japonia menţine interdicţia pentru turiştii din peste 110 ţări în contextul pandemiei de coronavirus, care ar putea să fie ridicat progresiv pe parcursul lunii iunie.

A şasea etapă a Campionatului Mondial de MotoGP din Japonia a fost anulată din cauza pandemiei