Jean-Claude Juncker afirmă că numai resursele INOVATOARE vor combate cauzele migraţiei

Publicat: Joi, 21 Aprilie 2016 13:42 // Actualizat: Joi, 21 Aprilie 2016 13:42 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană dorește să găsească resurse financiare 'inovatoare' pentru a trata cauzele migrației în Africa, Orientul Mijlociu și alte regiuni, susține președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, într-o scrisoare adresată premierului italian Matteo Renzi, informează joi Reuters.

Scrisoarea lui Juncker survine la câteva zile după o propunere a Italiei conform căreia un acord pentru diminuarea fluxului de migranți, precum înțelegerea dintre Turcia și Uniunea Europeană, ar trebui să fie încheiat și cu țări africane.

UE a oferit Ankarei suma de 3 miliarde de euro pentru a accepta repatrierea migranților care ajung în Grecia. În schimb, Uniunea Europeană s-a angajat să preia solicitanți de azil sirieni direct din Turcia.

"Deși convenit într-o situație de urgență și prin urmare perfectibil", acordul "nu ar trebui să se limiteze la un singur caz", a menționat Renzi, într-o scrisoare adresată liderilor UE și publicată sâmbătă pe site-ul guvernului de la Roma.

În scrisoarea lui Renzi se află și un capitol de patru pagini, un așa-numit "Migration Compact", în care guvernul italian lansează spre dezbatere în cadrul UE mai multe idei, printre care emiterea de euro-obligațiuni pentru a finanța costurile legate de criza migrației în Europa și în Africa.

Citeşte şi Fluxul de migranţi spre Grecia a scăzut de peste 50 de ori în ultimele luni

''Sunt de acord cu dumneavoastră cu privire la nevoia de a găsi mijloace inovatoare pentru a ne finanța acțiunea externă în domeniul migrației'', a scris Juncker.

El însă nu s-a referit concret la ideea sensibilă a emiterii unor euro-obligațiuni.

Germania, care contribuie cel mai mult dintre statele membre la bugetul UE, a respins deja ideea premierului Italiei privind utilizarea unor noi fonduri pentru gestionarea problemei migrației.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bugetul UE cauza migraţie Comisia Europeană comisie migraţie uiunea europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 apr 20:11
Răspunde | Votează email 0 email
http://oamenicasobolani.wordpress.com
Pai, hotii care au golit resursele naturale sa faca bine sa fie trasi la raspundere si asta incepand cu dinastiile regale ca astia au tras foloasele iar noi, care nici macar nu le cunoastem,nu mai putem nici in concediu merge!
... Poate se desteapta unii si mai dau si sah la rege ca altfel LUMEA asta n-are cum se mai drege!
21 apr 15:12
...și alte regiuni, susține președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, într-o scrisoare adresată premierului italian Citește mai departe… ...
21 apr 14:08
... Comisia Europeană dorește să găsească resurse financiare ‘inovatoare’ pentru a...
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H