Jean-Marc Ayrault: Este important ca schimburile comerciale dintre România şi Franţa să progreseze

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a apreciat joi că schimburile comerciale dintre România şi Franţa sunt echilibrate, arătând că nu e deranjat de creşterea exporturilor companiei Dacia către ţara sa.

RomaniaTV.net
11 iul. 2013, 16:54
Jean-Marc Ayrault: Este important ca schimburile comerciale dintre România şi Franţa să progreseze

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a apreciat joi că schimburile comerciale dintre România şi Franţa sunt echilibrate. 
„Este important ca schimburile comerciale dintre România şi Franţa să progreseze. Dintre statele din Balcani către România se îndreaptă peste jumătate din exporturile Franţei, care sunt în valoare de 3 miliarde de euro. Aceste schimburi sunt echilibrate şi acest lucru e normal pentru că e de dorit ca ambele părţi să câştige din cooperare economică”, a spus Jean-Marc Ayrault, într-o conferinţă de presă comună cu premierul român Victor Ponta, întrebat dacă nu e deranjat că balanţa comercială e pozitivă, în favoarea României, ca urmare a exporturilor companiei Dacia către Franţa.

În 2012, exporturile României către Franţa au fost de 2.916,2 milioane de euro, iar importurile – de 2.880,6 milioane de euro, înregistrându-se un sold pozitiv în favoarea ţării noastre, de 35,6 milioane de euro, potrivit site-ului MAE, citat de Agerpres. Premierul francez a ţinut să precizeze că nu este deranjat de balanţa comercială în favoarea României.