Jeff Bezos a anunțat că va zbura în spațiu împreună cu fratele său, pe 20 iulie

Frații Bezos vor zbura cu prima cursă cu persoane a navei spațiale New Shepard, construită de Blue Origin, compania de explorare spațială a lui Jeff Bezos

07 iun. 2021, 15:31
Jeff Bezos a anunțat că va zbura în spațiu împreună cu fratele său, pe 20 iulie

Jeff Bezos a anunțat luni că el și fratele său, Mark Bezos, vor zbura în spațiu luna viitoare. „De când aveam cinci ani am visat să călătoresc în spațiu”, este mesajul postat de Bezos pe Instagram. „Pe 20 iulie voi face această călătorie împreună cu fratele meu”.

Frații Bezos vor zbura cu prima cursă cu persoane a navei spațiale New Shepard, construită de Blue Origin, compania de explorare spațială a lui Jeff Bezos, anunță Daily Mail. New Shepard este o rachetă cu şase locuri. Ea va ajunge, în 11 minute, la 60 de mile (95 de kilometri) de Pământ.

„L-am invitat pe fratele meu să se alăture primului zbor, pentru că suntem cei mai apropiați prieteni”, a mai spus Bezos în clipul de pe Instagram.

Oamenii pot licita pentru primul loc în New Shepard. În prezent, cea mai mare sumă oferită fiind de 2,8 milioane de dolari din 6.000 de participanţi din 143 de ţări. Licitaţia se va încheia cu un eveniment live, pe 12 iunie.

Câştigătorul va merge împreună cu Bezos în călătorie. Suma va fi donată fundaţiei Blue Origin, Club for the Future, a cărei misiune este să inspire generaţiile viitoare să urmeze cariere în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

Amazon a cumpărat recent studiourile MGM pentru 8,45 de miliarde de dolari. Bezos mai deţine publicaţia The Washington Post.

Fosta soţie a lui Jeff Bezos s-a recăsătorit cu un om de rând. Noul soţ este profesor de chimie la şcoala unde învaţă copiii ei

Bezos a fondat Blue Origin în 2000 și a declarat într-un interviu din 2018 că este „cea mai importantă lucrare” a sa. Când Bezos a anunțat în februarie că va renunța la funcția de CEO al Amazon, el a spus că Blue Origin este unul dintre proiectele în care se va implica mai mult.

Jeff Bezos, ultimele săptămâni la conducerea Amazon. Miliardarul va demsiona din funcţie pe data de 5 iulie

Bezos urmează să renunțe la funcția de CEO al Amazon la 5 iulie.

Jeff Bezos este una dintre cele mai bogate persoane din lume. Potrivit Forbes, averea lui se ridică la peste 186 de miliarde de dolari.


loading...
Partenerii noștri