Jeff Bezos, ultimele săptămâni la conducerea Amazon. Miliardarul va demsiona din funcţie pe data de 5 iulie

Jeff Bezos va demisiona pe 5 iulie, iar funcţia sa de director general al Amazon va fi preluată de şeful diviziei de cloud-computing, Andy Jassy.

26 mai 2021, 23:21
Jeff Bezos, ultimele săptămâni la conducerea Amazon. Miliardarul va demsiona din funcţie pe data de 5 iulie

Am ales acea dată pentru că are o semnificaţie sentimentală pentru mine, ziua în care Amazon a fost înfiinţat în 1994, exact acum 27 de ani„, a declarat Jeff Bezos, miercuri, la adunarea anuală a acţionarilor Amazon, care a avut loc online, potrivit USA Today.

Amazon a anunţat în februarie că Bezos se va retrage în acest an. Bezos va deveni preşedintele executiv al consiliului de administraţie al Amazon şi ar urma să dedice mai mult timp unor iniţiative precum Bezos Earth Fund, compania sa de nave spaţiale Blue Origin, The Washington Post şi Amazon Day 1 Fund.

Compania a păstrat tăcerea faţă de planurile de succesiune la conducerea sa, dar analiştii au anticipat că fie Jassy, fie Jeff Wilke, care s-a retras din funcţia de şef al diviziei de consum la nivel global a Amazon, în august anul trecut, va fi eventualul succesor al lui Bezos.

Amazon, tocmai a anunţat că a încheiat un acord definitiv de fuziune, prin care va achiziţiona MGM pentru suma de 8,45 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Topul bogaţilor s-a schimbat. Jeff Bezos nu mai e cel mai bogat om din lume. Cine a reuşit să îl depăşească! 

Acordul cu MGM este a doua achiziţie majoră a Amazon, după cea a Whole Foods, în 2017, pentru 13,7 miliarde de dolari. Amazon nu a precizat când va fi finalizată preluarea MGM, care trebuie să primească aprobarea organismelor de reglementare. Metro-Goldwyn-Mayer este studioul din spatele „Pink Panther”, „Rocky” şi francizei „James Bond”, printre altele.

Sub conducerea lui Michael De Luca, MGM a pregătit câteva proiecte promiţătoare, precum „House of Gucci”, regizat de Ridley Scott, „Soggy Bottom”, de Paul Thomas Anderson, şi „Project Hail Mary”, adaptare a romanului lui Andy Weir, cu Ryan Gosling în rol principal. În ultimii ani, divizia Amazon Studios şi-a schimbat strategia spre producţii mai comerciale, ca „Without Remorse” şi „Coming 2 America”, după ce a lansat filme premiate precum „Manchester by the Sea” şi „Cold War”.

Citeşte şi Fosta soţie a lui Jeff Bezos s-a recăsătorit cu un om de rând. Noul soţ este profesor de chimie la şcoala unde învaţă copiii ei