Jens Stoltenberg, secretar general NATO: „Rusia a folosit peste 80% din forţele terestre în războiul din Ucraina”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, la Bruxelles, într-o conferință de presă cu secretarul de stat american Anthony Blinken că Rusia a implicat 80% din forțele sale terestre în războiul din Ucraina.

10 sept. 2022, 12:58
Jens Stoltenberg, secretar general NATO: „Rusia a folosit peste 80% din forţele terestre în războiul din Ucraina”

„În acest moment, peste 80% din forțele terestre ale Rusiei sunt implicate în războiul din Ucraina. Deci, desigur, ceea ce se întâmplă acolo are implicații pentru capacitatea generală a Rusiei de a reprezenta orice amenințare pentru orice stat membru NATO. Așa că primul meu mesaj către aliați este că salutăm sprijinul fără precedent, solicităm și mai mult sprijin și îi îndemnăm continue să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie urgentă”, a spus Stoltenberg.

În acelaşi timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a criticat vineri logica argumentelor Berlinului împotriva livrării de mari cantităţi de ame din dotarea forţelor armate către Ucraina, care combate invazia rusă, relatează dpa.

Citeşte şi: Cel mai înalt ofițer rus căzut prizonier după Al Doilea Război Mondial se află acum în mâinile ucrainenilor. Generalul Şişev a fost capturat în bătălia pentru Harkov

Întrebat dacă aliaţii ar trebui să pună sub semnul întrebării mai curând obiectivele de creştere a capacităţii militare şi nu livrarea de echipamente suplimentare Ucrainei, Stoltenberg a subliniat că, în opinia sa, o înfrângere a Ucrainei este mai periculoasă decât scăderea ritmului de întărire a stocurilor de arme ale ţărilor NATO.

„Asigurând că Rusia, preşedintele Putin, nu câştigă în Ucraina, sporim şi propria noastră securitate”, a declarat Stoltenberg, la o întâlnire cu secretarul de stat american Antony Blinken la Bruxelles.

Citeşte şi: Un oraș cheie este pe cale să cadă. Ucraina: „Rușii își scot uniformele și fug”